Sådan oplevede din udsendte redaktør vaccinationstesten

Du kan forvente at få invitation til første vaccine mellem 5. april 2021 og 18. april 2021
Invitation til anden vaccine er planlagt til senest 16. maj 2021.
Du er i gruppe 9: "65-74 år" sammen med ca. 549.396 andre.
Du er placeret i aldersgruppen på baggrund af det år, du fylder i 2021.
I dag bliver der skrevet et nyt afsnit i fortællingen om Danmarks kamp mod coronaen.
Ikke færre end 100.000 skal efter planen lægge overarm til et stik med vaccine fra enten Pfizer/Biontech eller Moderna. I starten af året meldte Sundhedsstyrelsen ud, at regionerne skulle kunne vaccinere netop 100.000 om dagen, og i dag er så dagen, hvor testsystemet skal stå sin prøve. - Vi gør det for at opruste til den kommende tid, hvor leveranceplanerne viser, at vi skal være klar til at modtage større leverancer, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

1. stik

Lang kø af vaccinationsparate mennesker mellem 65 og 75, flest dog nærmere de 75 end de 65, der alle var  mødt i god tid. Det var det, jeg forventede. Men det holdt ikke en Pfizermeter. Ingen kø! Vi bevægede os fremad ind i hallen langsomt, men sikkert. Ingen skal sige om os, at vi er bange for sådan en smule nål! Selv om vi alle har set de frygtelige billeder på TV af de mange, mange gange, en nål er blevet sparket så langt ind i en overarm, at man frygtede for, at armhulen blev punkteret.
Først udleveres en seddel med anvisninger på de tilfælde, hvor man ikke kan tåle sådan en vaccine. Dernæst aflevere det gule sygesikringskort, sige navn og fødselsdato, så hen til bordet, hvor den venlige stikdame igen skal have sygesikringskort samt navn og fødselsdato, og så op med ærmet!
– Accepterer du vaccinationen, spørger hun til min store forbløffelse. Det er vel derfor, jeg står her. Men hun forklarer tålmodigt den aldrende herre, at de skal stille det spørgsmål. Så jeg accepterer.
– Så kommer det lille stik, siger hun lidt unødvendigt, det ved jeg jo godt og er forberedt. Jeg ved ikke, hvorfor sygeplejerske får at vide, at de SKAL sige, at nu kommer der et lille stik. Når jeg spørger, hvorfor de siger det, svarer de undvigende, for mit argument er, at de ofte stikker så hurtigt, at man ikke opdager det og dermed snyder smerten, hvis der er en sådan.
Jeg mærker et ganske lille prik i overarmen og er en smule forundret over, at det er det!
– Sådan, siger den unge dame. – Så skal du sætte dig derovre og vente et kvarter, og når klokken er seks, må du gå hjem!
Så jeg sætter mig tålmodigt og forlader hallen med de mange venlige mennesker klokken seks. Ikke før. Ikke senere.

Det er altså ikke noget at snakke om! Hvis I har nåleangst, - pak den væk!

Ventetid

Foruden uret på væggen er en projektor i gang med at vise det nøjagtige klokkeslet på en stor skærm.

Skuffelse?

Altså, ærlig talt, så havde jeg nok forventet statsministerens besøg! Har vi her i Nordjylland undtagen Ålborg ikke som de eneste i hele landet vist, at vi bare lukker ned, når det er nødvendigt og op, når det er muligt? Var vi måske ikke udsat for den hårdeste og mest kontante nedlukning i hele landet? Vi, der har slægtninge i nabokommunen, måtte ikke engang besøge dem. Grænsen var lukket!

Så derfor synes jeg faktisk, at statsministeren godt kunne have bevæget sig lidt uden for hovedstaden.

 

Mona brokker sig over TV i TIDEN

Jeg er sur over, at X-Factor ikke kårede de to drenge fra Thisted som vindere. Men jeg vidste på forhånd, at det stort set altid er en singlepige på ikke over 16, der vinder. Øv! Hvorfor har I så grupper og gammelmandssangere med?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer