Sælg Grønland!

For at kunne finansiere forslagene til alle danskere om borgerløn samt nedsat arbejdstid foreslår Alternativets økonomiske ordfører, Uffe Elbæk, simpelthen at sælge Grønland til højestbydende:

– Vi er det mest grønne parti i hele Folketinget, og derfor stritter det hvide Grønland imod alt, vi kæmper for.

Han taler samtidig med både KlitPosten.dk og i mobil:

– Ja, hallo? Jeg skal omgående til Grønland. Hvornår går det næste fly?

– Nå. Hør så. For det første vil vi herefter undgå årlige udgifter på op mod 4,5 milliarder kroner, og disse penge kan havne på et meget bedre sted, hvis man for eksempel betænker afgående folketingspolitikere fra Alternativet; for det andet lukker vi det evindelige kævl, der er med selvstændighedsdebatten, som de kører deroppe, og for det tredje er der alt for koldt i Grønland. Stadigvæk. Trods det ekstra CO2-udslip, som Alternativet har planlagt  med vores flyvninger for at sætte varmen i vejret, så grønlandsisen kunne smelte og give dem landbrugsjord i stedet.

– Vi er et grønt parti! Derfor: Væk med indlandsisen.

– Er der interesserede købere?

– Det skulle jeg mene. Den kinesiske handelsminister har da ytret interesse i at købe Grønland. Jeg ved ikke helt, hvad de kan bruge det kolde sted til, men det er jeg også lidt ligeglad med. Jeg tror, de kan få temperaturen i vejret!

Uffe Elbæk mener at have hørt, at Kina står parat med et større dollartilbud. EU har dog sat hælene i, idet vi skal følge EU-reglerne på området. De indebærer en offentlig budrunde.

Men Grønland kunne vel nok indbringe en 100 milliarder, mener Uffe.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer