Sale: Just eat the Danish

I denne uge er alle indlæg med den sorte kat, der ikke vil gå over vejen, fup og fiduser og løgn fra ende til anden. Fri fantasi! Både øverst og nederst står der FUPNYT, hvilket betyder, at det er fup det hele!

TEMAuge: Fupnyt

Sort kat nægter at løbe over vejen

– Undervisningsminister Merete Riisager, jeg har hørt, at du foreslår, at dansk udgår som sprog?
– Yes. Thats right! Vi politikere er optaget af, og her bliver jeg bare nødt til at sige, at det bare ikke går længere med …
– Men hvorfor?
– Because english is so much high-end level. Danish is - crap!
– Crap? Altså nærmest til skraldespanden? Hvordan kan du dog mene det?
– Vi er jo efterhånden blevet et multikulturelt samfund. Der er Facebook-sider, hvor man ber om, at indslagene er på engelsk. Flere forretninger skilter med engelske ord i stedet for danske. Sale og ikke udsalg, et skrækkeligt ord, der nærmest betragtes som noget dallevalle; black friday, X-Mas, Guest-House, Collective, The Garden, Open-by-night, - ja, men hvad skal vi egentlig med dansk?
– Luk op for din radio og hør det ene engelske udtryk after the other. Tænd dit TV og hør, hvor mange engelske gloser, de lirer af. Læs din avis og følg journalisternes engelske koder, især på sportens område. Det er jo en no-brainer. Så er det, jeg tænker, at vi skal comitte til engelsk: Ud med dansk. Det er et lavere rangerende sprog. Vi danskere skal give plads til alle kulturer i hele verden, derfor er det alene af den grund nødvendigt at skifte til engelsk. Siden world war 2 har vi også haft en super fantastisk beundring for USA, lige bortset tiden med deres uheldige Vietnam.

– Melodi-Grand-Prix er næsten fransk, bortset fra det miserable ord "melodi". Heldigvis ser det ud til, at den danske song contest i år kun byder på udenlandske sange. Det ville være en katastrofe, hvis der var nogen på dansk! Så kunne man jo forstå teksten, og det ville bestemt ikke være godt.

– Well! Vi ville få meget mere community, hvis vi fulgte denne request på spacet. Jeg er meget hooked up på det og vil gerne være first mover og kicke noget ass. Det er det, jeg ligger op til, og som jeg har strukken mig langt to go.

– Hvad siger Dansk Sprognævn?

– De har kun til opgave at følge med, hvordan vi snakker. Det er also therfore, at de nu flytter til Nordfyn, eller where it now was. Når vi har sagt MobilePay længe nok, bliver det automatisk registreret og godkendt af nævnet. Der er beklageligvis nogle små undtagelser. Nedslidt kunne sagtens erstattes af det langt mere mundrette state of decline. Det hedder stadig en bil, selv om car er ret udbredt. Mens en cykel er under pres af det smartere bike.
– Derfor foreslår jeg her i foråret, at vi i Danmark officielt går over til helt at tale engelsk. Det har en anden sidegevinst: Æ, Ø, Å, som bare er i vejen.
– Hvad så med æble, øl og dåse?
– Man erstatter det blot med e, o og to a´er.
– Hvad siger Lærke, Øjvind og Åse mon til det?
– De hedder bare Lerke, Ojvind og Aase.

KlitPosten.dk vil i en senere artikel hjælpe de Klitmøller-virksomheder, der endnu anvender danske udtryk, til en smartere engelsk version.

Læs om Billund Lufthavns overtagelse af Thisted Lufthavn.

Læs om Mors Kommunes nedlæggelse.

 

Ud med det gamle sprog! Ud med historie! Ud med Oldevl! Væk med latin! Giv alle timerne til engelsk! Det er et one shot!

Læs om konsekvenserne for de steder i Klitmøller, hvor dansk endnu er førstesproget.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer