Allersidste hus i Klitmøller!

 

 

 

 

 

 

 

Huspriserne stiger voldsomt i Klitmøller! Det hænger sammen med en stor efterspørgsel. Folk er VILDE med at bo i Klitmøller.

NyiThyBolig slår beklagende ud med begge hænder:

– Desværre er der ikke flere huse til salg. Der er ikke meget, vi kan gøre, andet end at afvente, at de gamle sælger deres huse for at flytte i lejlighed eller på plejehjem.

Margrethe Østager trækker på skulderen.

– De gamle lever længere og længere. Det er helt uholdbart.

Men så liver hun op, for nu viser hun mig det sidste hus, der er til salg i Klitmøller.

– Her har vi et ganske vist lille hus, 4 m2, men et dejligt et med masser af friskluftsmuligheder, idet væggene ikke er tætte på den usunde måde, der skaber et næsten åndeløst indeklima, og der er masser af muligheder for gør-det-selv-kvinden, hvis man ønsker at lave om på interiøret, der består af en pragtfuld alt-i -et-stue med udsigt til hele det skønne naturområde mellem Ajs Mølls Vej og P. Bachsvej. Eller i hvert fald ud til Ajs, og der er usædvanligt pæne røde gardiner, der følger med i prisen til den hurtige køber. Stuen er i kip og fungerer på en rimeligt genial måde som både stue, soveværelse, gæsteværelse og toilet med badeværelse. Lige noget for en familie, der er indstillet på bæredygtighed.

– Man skal dog selv have vand med i en dunk, for der er endnu ikke indlagt vand. Toiletforholdene er helt up-to-date, idet den medfølgende spand både er til stort og småt. Når den er fuld, eller måske lidt før, graver man blot et hul ude i haven og tømmer spanden. Det tilfører for det første en masse god energi til græsset, for det andet belaster man næppe CO2-laget ret meget, så det kan vel næppe blive mere bæredygtigt. Der er heller ikke indlagt el og varme, og er der noget, der sparer på pengene og CO2-forbruget, så er det da, hvis man kan undgå disse ublu udgifter. Det er kort sagt et nul-energihus. Køber kan overveje at bygge en mindre vindmølle.

– I haven foran huset er der simpelthen oplagte grilloptioner. Der er bord-bænkesæt, hvor man om sommeren kan stille sin sult og tørst, mens man nyder naturen. Ja, også om vinteren da, men så vil jeg nok anbefale ekstra tøj.

– Huset er uden tagrender og skorsten, men da taget er utæt, og der endvidere ikke er stillet brændeovn op, er det svært at forestille sig, hvad man skulle med disse ting. Der er ejheller antenne, så det … eller lagt internet ind. Det kan de nye ejere jo selv tage stilling til, hvad de vil.

– Vinduerne er den gode, gamle etlags, der er så velsignet. Forestil dig en klar frostmorgen, hvor isblomsterne både sidder udenfor og indenfor! Kan man finde noget smukkere?

– Er der tilstandsrapport?

– I dette tilfælde er der udarbejdet en frastandsrapport. Men, altså, hallo?

– Hele herligheden er efter vores fra nordvestholdet saglige og professionelle vurdering sat til 3, 5 millioner, og prisen er naturligvis ikke til debat. Der har allerede været 23 rundvisninger. Det går naturligvis hurtigt, må vi sige, når huset ikke er større. Men boligmanglen i Klitmøller har nået et bristepunkt. Folk er fortvivlede. Nogle græder over, at de måske kommer til at bo i Vorupør eller endnu længere væk og er parate til hvad som helst for at komme til at bo i det skønne Klitmøller.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer