Sjoerds appfindelse til surferne

– Appfinder Sjoerd Kok, hvordan gik det egentlig med din surfer-app-findelse? KlitPosten.dk bragte jo den sensationelle nyhed i februar sidste år …
– Det gik slet ikke. Ingen læste artiklen, ingen købte min opfindelse, så jeg hang med hovedet i ret lang tid.
– Men du relancerer den?
– Nu er der mange flere læsere af KlitPosten.dk, så jeg forventer en noget anderledes efterspørgsel nu.
– Godt. Kan du forklare en gang til, hvad den går ud på?

– Det er en surf-app. Se her engang på min mobil. Når du trykker på pilen der på surfer-uret, kan du - ved at dreje den - selv bestemme vindretning, og trykker du to gange på den, kan du også bestemme vindhastigheden.
– Det må jeg nok sige. Men hallo? Virker den nu også?
– Vi surfere er skeptikere selv, så det kommer ikke bag på mig, hvis en enkelt ikke-surfer som dig tvivler. Det er da også derfor, at vi har været længe om at udvikle app´en. Det tog tid for mig at få lov af DMI, der jo gerne vil have patent på vejret i hele landet. De siger, at det er vores vejr. Så er det vel også mit??
– Hvad så, hvis flere med app´en trykker på noget forskelligt - samtidigt?
– Ok, det er der taget højde for. Det svarer fuldstændigt til den gamle vittighed om de radikales ta-selvbord!
– Så, altså, jeg prøver lige igen: Hvad hvis flere surfere for eksempel står parat på deres boards, og alle trykker samtidigt, og alle trykker noget forskelligt?
– Det er faktisk enormt enkelt. Som i alle andre nødssituationer er der en linje til Finn Jorsal, der jo er ven med os, som så afgør vindretning og -styrke.
– Og hvis han ikke træffes? Det er jo før hørt, at en pensionist er optaget?

Sjoerd sukker og himler:
– Du kan bare høre vejrudsigten i radioen, for sådan virker app´en nemlig i den situation: Lidt sol hist og pist, måske en smule eller en hel del regn af og til, og vind fra flere retninger i forskellig styrke. Jeg regner bestemt med at blive mangemillionær med denne app, og så vil jeg købe mig en Porsche.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer