Folkeskoleloven skal ændres

Folketinget vedtog folkeskolereformen med 89 stemmer for og kun 13 imod (fra Liberal Alliance og de Konservative) . I dag er en milepæl for den danske folkeskole, sagde Christine Antorini dengang. Den skulle netop afhjælpe den dårlige placering, eleverne fik, når man sammenlignede deres præstationer med for eksempel kinesiske skolebørns. I virkeligheden tåler vi ikke så godt, at vore svenske og norske brødre, for ikke at tale om de finske, ligger væsentligt højere på enhver måleskala.

Der er i dag, fem år senere, stor utilfredshed med skolereformen. Alt tyder på, at det går ned ad bakke og har gjort det lige siden S og SF og de Radikale tvang reformen ned over hovedet på de stakkels lærere og elever. Oveni er lærerne og skolernes ledelse ikke enormt begejstrede. Hvad har den lange skoledag egentlig medført?

Så nu har det borgerlige folketingsflertal fundet de vises sten. Den lå snublende nær foran dem i en gammel skolegård. Flertallet har nemlig besluttet (har du virkelig ikke hørt det?), at skolen skal tilbage til halvtredsernes indlæring.

Ole Bole bliver genindført, terpning af den lille såvel som den store tabel bliver obligatorisk, og den skal stå på bibelhistorie, salmevers, der skal læres udenad, og fadervor hver morgen. Lørdag bliver igen skoledag, ikke med fadervor, men med den lange, trosbekendelsen. Hvad har vi.

Ja, men, forsvarer undervisningsministeren (der selv har set skriften på væggen og ikke genopstiller til næste folketingsvalg) indgrebet med, der var jo aldrig de store læseproblemer dengang i halvtredserne. Kunne de ikke læse, var det, fordi de var dovne, og kunne de ikke deres salmevers udenad, vankede der eftersidning, eller, hvis læreren ikke havde tid til den slags, når han skulle ud og hakke roer, kunne det klares med et spanskrør. Tre rap i enden er der aldrig nogen, der har taget skade af, og på den måde fik eleverne kærlighed til skolen og livet. Så det er lige sagen! Den vil vi retablere!

Ud med iPad!

Uv-minister Merete Riisager

Mor med kosten

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer