Klitrosen skal nedlægges

I anledning af at vi lidt overraskende for dommedagsprofeterne, der igen tog fejl, alligevel skal ind i et nyt år, og at der nu er en ny kommunalbestyrelse ved magten, sker der ting og sager.

Preben Holler fra Socialdemokraterne meddeler, at Thisted Kommunalbestyrelse til deres julefrokost har vedtaget at nedlægge Klitrosen som plejehjem og i stedet indrette et pensionistværested i forlængelse af den fine konstitution, man fik aftalt med V, der jo hellere vil arbejde sammen med os socialister end de andre borgerlige …

– Man har nok erkendt, at det ikke var ordentligt over for de ældre i Klitmøller bare at inddrage deres fritidscenter til fordel for nogle psykisk syge, når pensionisterne nu havde en glimrende aftale med den gamle Hanstholm Kommune. Så med dette tiltag vil byrådet, altså S og V, de andre tæller ligesom ikke, vel, sige undskyld til de mange, der har måtte gå den trælse vej et andet sted for at spille billard og poker og sy syting og stramme stramajbroderi og male malerier og den slags. Især Venstre, der jo fik en lussing ved kommunalvalget, er meget opsat på at gøre gamle skader gode igen.

– Hvor skal de syge så være?

– Vi har simpelthen købt en togvogn af en anonym mølbo! Han havde lige en ledig stående, så det var meget heldigt. Den stiller vi op ved et af de andre plejehjem. Jeg vil tro, Klitrosens nuværende beboere vil synes, det er alle tiders at bo i sådan en. Det vil minde dem om gamle dage!

– Du ved, fortsætter Preben Holler med glimt i øjet, – det gælder kun om at få hugget de gode, gamle socialdemokratiske vælgere tilbage fra deres lille udflugt til DF. Men det skal du ikke skrive.

– Og hvordan har I tænkt jer Klitrosen?

­– Det skal hedde Ældrehjemmet Lotte, siger Preben Holler. Han kigger over mod lederen af det nuværende Klitrosen, Lotte Bloch.

– Hvem må så komme der?

– Alle aktive, frie pensionister. Føler man sig en smule passiv eller ufri, er man også velkommen. Lotte skal stadig bestyre hjemmet sammen med de øvrige ansatte, og det er meningen, at de skal servicere de ældre i Klitmøller. Jeg har trods alt fået mange stemmer fra dem ved sidste kommunalvalg. Nu er det bare pay-backtime! I det store midterlokale indretter vi vinbar, hvor en del af besparelsen fra folkepensionen kan anvendes til glæde for alle. Det er en ren vind-vind-vin. Ja, du er for resten vinanmelder, har jeg læst. Kunne du ikke tænke dig at stå for udvalget?

­Redaktøren nikker, mens Preben fortsætter - i den grad tændt:

– Der har været ønske om at kunne spille poker, og det vil vi godt imødekomme. Altså poker on-line, som vi ved, at pensionisterne gerne vil spille. Andre har et ønske om at genoplive den tid, hvor de spillede i orkester, og derfor bliver der indrettet et musikrum med trommer, guitarer, sanganlæg og ordentlige Vox-forstærkere samt et karaokee-anlæg med Beatles og Stonesmelodier. Og som noget specielt …

Preben kan næsten ikke snakke for grin:

– vil vi indrette et rum udelukkende med Commodore-hjemmecomputere fra 80´erne! Så kan de gamle da ordentligt føle sig på hjemmebane! Og en enkelt ZX81! Og ude i haven indretter vi et område, som skal ligne et hjørne af Thy-lejren til forveksling. Har man så lyst til at genopleve ens gyldne ungdoms-hippi-tider, er her en oplagt mulighed. Der bliver selvfølgelig indrettet en hashbod. Måske bør vi opføre en model af Hjardemål kirketårn, bare for at nogen kan mindes de herlige dage i 70!

– Hvad med de nuværende lejligheder? Hvad vil I bruge dem til?

– Det er til gæsternes middagslur. Enhver pensionist med respekt for sig selv skal lige pande den en efter frokost, som naturligvis kan indtages fra vores udmærkede køkken. Hver dag vil der være den store, kolde buffet med vin og øl ad libitum.

– Snaps skal man dog selv købe. Det er jo ikke en gavebod, det her!

Andre indlæg, du vil synes om

1 Kommentar

  • Kan min mand blive skrevet op, han snakker tit om sin commodore fra firserne, han vil puste røg ud i opstemthed vedtanken. Selvfølgelig flytter vi så til Klitmøller lige før det bliver aktuelt, eller han gør. Jeg bliver her i Vesthimmerlands kommune, skal lige se hvad vores nye borgmester har på tegnebrættet…