Interview med byrådsmedlem

  Jens Otto Madsen på et valgmøde. Han står som den 13. i 5. række

 

– Rektor Jens Otto Madsen, du er socialist og medlem af Enhedslisten, hvordan vil du praktisere socialismen?
– Jeg går naturligvis ind for revolutionen, der i et hug omdanner samfundet, så de skide kapitalister kommer til at overdrage al deres ejendom til arbejderne, så vi får et fredeligt, godt, harmonisk, socialistisk samfund, hvor ingen har for lidt.
– Men det ligger vel ikke lige for? Jeg mener, er der ikke lang vej igen …
– Ok jo, og vi er jo fredelige mennesker, og derfor laver vi ikke om på noget, før flertallet af danskerne bestemmer det.
– Din løn er større end lærernes. Er det et problem for dig?
– Overhovedet ikke. Så længe vi har de nuværende forhold. Jeg sparer en del op, så jeg har lidt at gøre med, hvis revolutionen pludselig kommer, og Johanne Schmidt bliver præsident. Eller en af de andre kloge tøser, vi har i Folketinget.
– Hvad gør du så – så længe? Har du en praktisk udgave af socialismen?
– Når mine elever på Thisted VUC og HF går til eksamen, er der ingen, der skal føle sig udenfor. Læg mærke til den debat, der i øjeblikket foregår om karakterer. Derfor har vi bestemt på skolen, at vi lokalt skipper de alt for mange trin på karakterskalaen. Hvorfor skal man slå et ungt, ofte håbefuldt menneskes fremtid i stykker med karakteren 3 eller mindre? Bare fordi han måske lige har røget den forkerte tobak den dag. Det er helt ud i hampen. Nej, hos os kan man kun få enten 10 eller 12. Det er der fremtid i.
– Hvad siger undervisningsministeren til det?
– Det ved hun da ikke noget om. Tror du, vi fortæller alt? Det er selvfølgelig fortroligt, det her, ikke, så du skal ikke skrive om det. Derimod kan du med fordel skrive om vores dejlige elever og den vidunderlige skole, de går på, og du kan da gerne nævne, at vi andre heller ikke er helt tossede. Der er da opkaldt en vej efter mig i Klitmøller.

– Mangler der ikke et Jens? Er du sikker på, det er dig, de har tænkt på?
– Selvfølgelig. Der var desværre ikke plads til Jens på skiltet. Du kan jo selv se, at så ville navnet nedenunder ikke harmonere i bredde.
– Hvad synes dine kolleger i kommunalbestyrelsen om dig?

Jens Otto taler lidt udenom og mener, at selv om han er det eneste medlem af det eneste reelle socialistiske parti i Thisted Kommunalbestyrelse, vil man aldrig se ham gå imod de borgerlige.
– Når de andre altid har flertallet, skal vi socialister vare os for at tromle frem på vores mærkesager.  Så får man godt nok en over nakken.
– Sådan en som den stokkonservative Per Skovmose kan til tider være temmelig ubehagelig, ja, du hørte det selv til valgmødet i Klitmøller sidste efterår, direkte antyde, at min intelligens skulle være lavere end de andre byrådsmedlemmers, og han har engang sagt, at jeg er barnlig.  Jeg ringer altså snart til inderigsministeren og beklager mig, ja, jeg gør!

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer