Lægehus i Klinikmøller

 

– Jeg har fået en god idé!

Den pensionerede læge, Nils Høvring, har planer om at blive praktiserende læge i Klitmøller og således forlade sin hensovende pensionisttilværelse.– Ja, jeg kunne godt tænke mig at åbne praksis her i Klitmøller. Vi har jo store planer om at udbygge Redningshuset, så mon ikke jeg kunne få en etage. Det vil ikke blive svært, da jeg jo er kasserer i samme og derfor er den eneste, der ved, hvor meget der egentlig er i kassen! Faktisk er det min kone, da det er hende, der har styr på den kasse, men hun siger, at vi har råd.

– Der er jo af og til surfere, der er ved at drukne, og jeg kan se, at det vil være alle tiders at have en praktiserende læge i nærheden for eksempel oppe på 6. etage med udkig over surfområdet til lige at komme rendende, hvis uheldet er ude. Jeg er lynhurtig til at komme i våddragten, og det er mange gange billigere end at skulle alarmere de gule ambulancer, helikoptere og hurtigbådene. Jeg vil tro, en almindelig redning vil koste sygesikringen en 6.000 kroner, mens en redning af en tysker nok vil blive noget dyrere på grund af sprogforbistringen.

– Den forstod jeg ikke …

– Altså jeg skal jo først kontrollere, at han rent faktisk er tysker og ikke bare en udlænding, der lader som om. Ausweis bitte, og det er ikke alle, der er ved at drukne, der lige har overskud til at finde passet frem og så træder man vande og står der …

– Der sker vel heller ikke så meget i vintermånederne, og er der i det hele taget basis for en lægeklinik i Klitmøller?

– Der er, så vidt jeg erfarer, over 200 medlemmer af De frie pensionister, ligesom søsterorganisationen, De ufrie Pensionister, kan mønstre tæt ved 100 medlemmer. Det er bevisligt, at ældre ikke lever helt så længe mere som unge og også får langt flere sygdomme, især om vinteren, så det tegner godt. Som læge håber man jo altid på, at det går ens patienter dårligt, og at de atter og atter bliver syge. Det er jo sådan set det, der skaber omsætning og fremgang! Altså for lægen.

– Du er også selv oppe i alderen?

­– Det vil jeg nu ikke sige. Næste gang bliver jeg 96, eller også er det 98? Det er svært, når man nærmer sig de trecifrede årstal.

Nils klør sig lidt i håret.

– Skal din kone så være sygeplejerske, eller spørger jeg dumt?

– Nej til det første og ja til det sidste.

– Måske kan du bruge min svigermor. Hun går ikke så godt, men hun er enorm god til at snakke med andre.

– Hvor gammel er hun?

– Hun bliver 89 til september.

– Øv, så er hun lige ung nok.

– Ellers klarer du alting selv?

– Da jeg er læge, kan jeg behandle mig selv hurtigt og effektivt og for eksempel i tilfælde af en blodprop reagere lynhurtigt og standse blodet, inden det bliver prop. Hvis der bliver tale om hjertestop, vil jeg naturligvis straks begynde at give mig selv hjertemassage, lige før det stopper, og da jeg ved alt om det, skulle det ikke være noget problem. Falder jeg bevidstløs om, fordi jeg lige skulle nå at drikke en slurk rødvin først, har jeg instrueret min kone, så hun nu ved, hvor jeg har lagt bilnøglerne. Så får hun lov at køre bilen og må fragte mig på hospitalet. Jeg har så sagt til hende, at den dag kan jeg nok ikke nå hjem og lave mad, og det blev hun faktisk lidt sur over. Men det nytter ikke noget. Måske natmad, griner Nils.

– Nå, du, jeg skal altså op på Fitness! Jeg er løbet!

Andre indlæg, du vil synes om

2 Kommentarer

  • Super historie

  • hvis han får tid, den gamle læge, kan han få et vikarjob her i byen. Vi har alligevel skiftende læger i vores regionsklinik, det kan dårligt blive værre og der er vand lige udenfor og alt kan ske, her er vinterbadere og sejlklubber og folk fra Asien, som samler muslinger og skær sig, sygelighede er ret høj, alle vores naboer er døde siden vi flyttede hertil?!? Kom frisk!