Nyt dirigentforslag

Ole Ryltoft

Ole Ryltoft er formand for Klitmøller-Vandet Vandværk, hvis generalforsamlinger overgår alt og alle i lokalområdet og på landsplan i øvrigt med deltagelse af flere end 300 medlemmer.

Sådan var det til generalforsamlingen i 2017.

– Det går da helt galt næste gang her i 18, for så kommer alle de andre med også, naboer, ægtefæller og dem, der sidste år ikke kunne være med, og så kommer vi til for alvor at mangle plads. Vi kan jo ikke blev ved med at sidde i et telt derude i skoven. Det regnede også en del …

– Men du bød velkommen og sagde, at der var vand på bordene!

– Vand foroven, vand forneden, det er vand, det hele drejer sig om! Det er noget, jeg har ordnet!

Formanden himler med øjnene.

– Men hvad gør I så til næste generalforsamling?

– Vi vil leje Hanstholm Hallen og har allerede bedt Lars Løkke om at være ordstyrer.

– Har statsministeren tid til det?

– Han elsker at køre til Nordvestjylland, har han selv sagt. Og så synes jeg også, at han klarede sig godt i den store hal til havnefødselsdagen i Hanstholm, da han sidst var her. Jeg synes, han har ordet i sin magt, og så tror jeg godt, vi kan betro ham hvervet som dirigent. Han må gerne bo i mit sommerhus imens.

– Det lyder godt.

– Ja. Bortset fra en ting.

– ?

– Han kender jo som Christiansborgpolitiker ikke til vores procedurer og forretningsorden. Når vi for eksempel er på valg, kan han måske finde på at indhente navne på andre kandidater end os, der genopstiller, og som allerede sidder der med en masse erfaring og know-how. Så kunne man jo risikere ikke at blive genvalgt.

– Er der nogen forskel på det, og som det er nu?

– Nu råber jeg jo altid med fordrejet bugtalerstemme: Genvalg! Og straks bliver der klappet, og så er man genvalgt. Måske overhører Løkke det? Der er i hvert fald en bekymring, jeg deler med de andre bestyrelsesmedlemmer. Jeg tror, jeg derfor vil tage mig en snak med ham om det, lige inden jeg byder ham velkommen.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer