Ny vej: Krigssti

Lars Christiansen er afventende. Forårssolen er i gang med at smelte den sidste rest af sne, så de korte bukser er blevet aktuelle.

 

Folk, der bor på en privatvej, skal selv betale for vedligehold og er ovenikøbet også med til at betale for de offentlige veje. Nu har nogen fået nok. Beboerforeningen på Ørgårdssti, der er privatvej, har på den seneste generalforsamling vedtaget at omdøbe stien til Krigssti, fordi de er sure.

Alle andre, der ønsker at benytte vejen, skal nu betale afgift for at køre på den. Lars Christiansen i nummer fem har påtaget sig at være tolder, og, som han siger, tage hårdt fat.

– Det er jo ikke for sjov, når vi indfører sådan noget på den private vej Ørgårdssti, nu Krigssti, brummer han. – Det er ganske urimeligt, at dem på Ørhagevej ingen udgifter har til vedligehold, mens vi andre selv betaler hele gildet, bare fordi vejen er en privatvej. Vi har tilbudt kommunen at overtage den på fordelagtige vilkår. Vores vejformand, Niels, har lovet at rive den pænt inden overdragelsen. Men Taktisk Forvaltning har takket nej. De skal ikke nyde noget. Lad bare parcellisterne på vejen selv betale …

– Ja, vi betaler, som vi har gjort i årtier! Men ikke bare for vores egen private vej. Sandelig også for de kommunale veje. For eksempel for Ørhagevej. De fik ny asfalt på for et par år siden, mens vi selv skal betale de sten, der ligger her på Krigssti. Det er ikke bare en sten i skoen. Det er et helt stenskred. Jeg er som forstenet. Det er mageløst. Det er også de betonsocialister i byrådet.

– Så bruger du al din fritid på at sidde her?

– Ikke fritid, du, ikke fritid. Næh, det er mit arbejde. Jeg får jo 50% af tolden i løn.

– Hvad så med posten eller andre, der kommer med varer?

– Fragtmænd med vin er udtrykkeligt undtaget fra bestemmelsen, men det er klart, at vi ikke kan frisætte posten. Desuden kommer han jo kun til jul fra næste år, nå, har I ikke hørt det?

– Næ, var det ikke en gang om ugen fra januar?

– Jo, men det er allerede forældet, for der sendes stort set kun julekort og kun fra folk, der er fyldt 75. Heldigvis har vi KlitPosten.dk. Den kommer jo hver dag.

– Hvad så, hvis folk bare kører forbi din lille toldbod uden at standse?

– Så får de en golfkølle i nakken. Jeg tror, jeg tager denne 7´er-kølle. Ellers pudser jeg naboens hund på dem. Dens gøen vil skræmme dem, og den æder alt.

– I har da ellers fået et gadespejl, kan jeg se?

– Ja, det er snart længe siden. Det har indbygget skjult kamera, så vi kan se, hvem der kører på vejen uden at betale afgift.

– Hvad siger kommunen?

– De var her i sidste uge for at høre, hvad det nu var for noget med os, men ville ikke selv betale afgiften. Så pegede jeg advarende på min 7-er, men det var han ligeglad med. Eller også forstod han det ikke. Først da jeg greb køllen og foretog et perfekt tilbagesving, fortrak han med nogle bandeord, jeg ikke må gengive for min kone.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer