Redningshuset skal moderniseres

Formanden for Redningshuset i Klitmøller, Birthe Eisum, glæder sig.

– Det nye Redningshus har været på tegnebrættet i lang tid.

Vores kasserer fortæller os, at der er en del penge i kassen, så nu skal det være. Vi trænger i den grad.

– Vi er blevet kraftigt inspireret af Elbphilharmonie-bygningen i Hamburg og mener nok, der er basis for noget lignende i Klitmøller. Det skal være slut med en harmonika og en guitar og en mand, der synger, vi vil stile efter Berliner Philharmonikerne eller nogen på det niveau …

– Hvor skal pengene komme fra?

– Tryg-fonden, Dania-byggefonden og Mærsk plejer at donere store beløb til store byggerier, hvorimod man ikke får en klejne, hvis man bare lige udvider med et udhus. Derfor bliver vi simpelthen nødt til at  bygge stort, selv om vi sådan set kun mangler et udhus.

– Giver kommunen noget?

– De stokkonservative og betonsocialisterne var villige til at hive spenderbukserne på, men socialudemokraterne sagde blankt nej. De mener ikke, der er nok arbejdspladser i det nye Redningshuset. Vi vil naturligvis spare, så vi havde regnet med, at vores kasserer sagtens kunne gå lidt rundt og skifte  pærer og den slags.

– Vi vil kalde det Cold Hawai Philharmonie og have kendte navne på plakaten, Placido Domingo, Pavarotti. Elvira Madigan og den slags berømtheder.

– Pavarotti er død …

– Nå, for den. Så kan vi nok ikke få fat i ham?

Birthe Eisum slår ud med begge hænder og er tæt på at ramme Deres udsendte.

– Ja, men kan I virkelig få alle udgifter dækket?

– Nej, men så må vi bare gå til købmanden – ligesom KlitPosten.dk  – og bede ham om at donere et passende beløb som sponsor. Så det skal såmænd nok gå altsammen.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer