Svends Bordbombe

Svend Heiselberg træder tilbage fra Regionsrådet 1. januar 2018 efter mange år i politik. Han lister ikke ud, nej, han drøner af sted med denne overraskende nyhed, der samtidig er en flot nytårsgave til holmboerne og mølboerne:

– Ja, det er en ren bordbombe! Folketinget har nemlig netop vedtaget at bygge en motorvej fra Klitmøller til Hanstholm! Jeg synes lige, at KlitPosten.dk skal vide det som det første medie her på egnen; det skal både være min afskedsgave, fordi jeg forlader regionsrådet og min nytårsgave til de bedste af Thys indbyggere, som tilfældigt netop bor i dette område!  Som alle ved, er jeg enormt vild med motorveje i Nordjylland …

– Hvad? Folketingsbeslutning? Det har jeg da ikke hørt noget om. Der var en lang afslutningsdebat om nogen, der klatrede i træer, men … Det lyder da helt usandsynligt, hvorfor i alverden skulle …

– Jo, jo, ivrer Svend, – det er ganske vist. Vi husker alle, at jeg engang sammen med Risgård Knudsen og Ikast vedtog de foreløbigt kun to nordjyske motorveje, Frederikshavn og Hirtshals, desværre blev det ikke til mere dengang, men vi fik indført et hemmeligt protokollat, at når der blev råd, skulle der også bygges en motorvej til Hanstholm.

– Så nu er der råd?

– Ja, ja, da. Just her med den nye finanslov! Nå, det opdagede du ikke? Jo, jo. Folketinget og den meget handlekraftige regering har sammen med Dansk Folkeparti sparet lidt på folkepensionen, bare sølle 200 kroner fra hver pensionist, hvilket de sagtens kan undvære, de kan for eksempel spare en flaske rødvin om mandagen, og besparelsen giver masser af kraft og økonomi. Faktisk så meget, at vi kan bygge den kommende motorvej som 6-sporet. Det bliver helt fantastisk. Også for pensionisterne, selv om de ikke er meget for at køre 130 kilometer i timen.

– Det må jeg nok sige! Det er da en nyhed, der vil noget. Men hvorfor til Klitmøller? Hvorfor ikke Thisted?

– Fordi Klitmøller var en del af Hanstholm Kommune dengang frem til 2007. Sådan noget glemmer vi ikke, vi holmboere. Thisted Byråd har også lige stadfæstet, at Hanstholm Skole skal blive ved med at være overbygningsskole for Klitmøllerungdommen, selv om de ikke er meget for det. Det er vist noget med, at fiskerbørnene driller surferbørnene. Desuden skal motorvejen videreføres fra Klitmøller helt ned til Holstebro på den nuværende kystvej. Det bliver den flotteste motorvej i hele Europa. Og Hanstholm har desuden trods alt landets største fiskeeksport, og der er mange transporter til Padborg. Kom igen, Hirtshals!

– Skal den så bare slutte her ude syd for byen?

– Den skal gå direkte ind i Kai Lindbergsgade og fortsætte hen til Det gamle Røgeri, hvor vi afslutter motorvejen med en rundkørsel i form af et slags stjerneskud med veje i alle mulige retninger. Det er jo der, folk alligevel kører hen for at hente deres middagsmad.

– Til lykke, Svend! Kan man kalde det for dit absolutte svendestykke?

– Nu er jeg en forholdsvis beskeden mand, men tak alligevel.

– Har du flere motorveje i tankerne?

– Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne så en motorvej til Ålborg her fra Hanstholm. Den ville uden tvivl også gavne ålborggenserne. Men den må nok vente lidt endnu. Du kan dog stole på, at jeg bliver ved med at kæmpe for flere motorveje til Nordjylland! Også fra Fjerritslev til Hobro, de fortjener det, gør de! Nu, hvor jeg skal til at være pensionist, vil jeg få tid til at arbejde for det. Der er kun én ting, der skurrer lidt.

– Nå, hvad er så det, Svend?

– Det er en gave, der er svær at pakke ind! Ha, ha.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer