Thy siger ja til ghettolov og fleksibel udlejning

Det nye Thytinget har vedtaget at følge Folketingets ghettolov, dog lettere thymodificeret med den fleksible udlejningsmodel, hvor folk uden arbejde ikke kan få en lejlighed. Eftersom stort set alle thyboer arbejder, er der kun en gruppe borgere på overførsel, der bliver ramt.

Nemlig pensionisterne.

Kong Frederik af Thy, der sidder for bordenden i sin praktikperiode, inden han skal være rigtig konge over hele landet, forklarer, at da der ikke er ghettoer i Thy, bruger man den meget fleksible lejelovgivning til at forbyde folk med folkepension at flytte til Thy eller bo i Thy.
Folkepensionen er jo en overførselsindkomst, og derfor har kommunen i brev bedt alle pensionister, der ikke arbejder, om at rejse.
– Ja, den havde vi ikke lige set komme, indrømmer Hans Thykongelige Højhed. – Men nu er det altså sådan.
Tusinder af pensionister er i dette øjeblik ved at pakke deres få ejendele for at samles i Udrejsecenter Dragsbæk (tidligere CF-Kaserne), hvorfra de i store busser fra Hanstholm Turistfart skal transporteres til Mors, der ikke har noget imod at byde velkommen til så mange flytninge.
– Vi er parate, udtaler Mors´ borgmester, Hans Ejner Bertelsen. – Sidste år modtog vi 660 flytninge, hvoraf de 120 kom fra Thy.
– Ja, ja, brummer Ulla. – Vi tog imod 1.301 flytninge, heraf 104 morsingboere, der søgte ophold her. Så jeg tror nu ikke lige, at han skal gå og prale sådan, ham der Hans Ejnar. Desuden er vores boligstandard noget højere end deres.

Hans Ejnar Bertelsen fortsætter dog ganske upåvirket:
– Vi har kun gode erfaringer med de ældre snart forhenværende thyboer. Og så ved vi, at de har gemt manne pæ´ng under hovedpuden.
Borgmesteren har et glimt i øjet:
– Vi kan næsten ikke få armene ned, for thybopensionisterne er som sagt både godt ved muffen og ivrige efter at sætte noget i værk som for eksempel at bygge nye huse og købe nye biler og spise på dyre restauranter, af hvilke vi ikke har haft ret mange hidtil. Det bliver der også lavet om på nu.

Tilbage til Thy. Kong Frederik klør sig lidt i håret:
– Ja, den havde vi ikke kunnet forudse. Jeg ved heller ikke, om jeg gider at blive ved med at være konge, når det skal være sådan. For Ulla har lige fortalt mig, at min apanage også er en slags overførselsindkomst. Så det.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer