Thykong Frederik er nervøs

Hans Thykongelige Højhed, kong Frederik, ser ikke særligt afslappet ud. Hans praktikperiode som konge af Thy burde da ellers give ham en tilfredsstillende dagligdag. Hans fingre trommer ustandseligt i palisanderskrivebordet, mens han stirrer ud ad vinduet på Store Torv.
– Vi skal snart åbne nogle huller.
– Huller? Øh, hvilke?
– På Nordvestjysk Golfklubs bane. De har ændret på både 1, 5, 6 og 7, og næste år følger Sydsløjfen også.
– Så skal du slå det første slag og indvi dem?
– Ja, og det gør os nervøse. Det har vi prøvet så mange gange før; så skulle man tro, vi var vant til det. Men nej. Vi bliver omvendt mere og mere nervøse. Dengang på Himmerlands Golfklub, da Lars (Larsen) inviterede os til at gå en runde sammen med Thomas (Bjørn) og en eller anden racerkører. Vi ramte en tilskuer i maven, og det var ikke så heldigt. I det andet forsøg gik det helt galt. Vi ramte fru Larsen så uheldigt, at hendes Cartier-ur til 5 millioner gik i stykker. Gudskelov er vi ansvarsfri.
– I følge mine billeder har du en meget god opstilling og et fint sving?
– Det kan godt være. Men det er én ting. Noget helt andet er at ramme bolden, der er meget lille og hvid og bare ligger der og venter. Allerede nu begynder vi at svede, når vi tænker på det; der står måske 400 drevne golfspillere og hele bestyrelsen og journalister og TV-Midt-Vest og ZDF og BBC og ViasatGolf og Henrik Knudsen og Leif Ny-Olm med alle deres kameraer og kommentarer og skal se på, at vi rammer den skide bold. Mor har lidt af det samme. En gang hun skulle kaste en flaske champagne mod et af Mærsks utallige nye skibe, ramte hun ved siden af. Da flasken kom retur, drønede den ind i hovedet på en tilskuer. Det var int´ så svær!
– Int´ så svær? Sagde du ikke lige, at det var svært …?
– Jeg taler thysk. Det betyder det modsatte: Det er ikke så let. Sidste gang fik vores hofdame os overtalt til at øve os. Vi stod og slog ni hundrede gange, men det hjalp ikke. Vi ville tusinde gange hellere åbne en ny dykkerklub ved at dykke 1000 meter eller faldskærmsforening og springe ud over Paris eller en ny slæderute på Grønland og tage den med hundeslæde hen over Nordpolen. Det ved man da, hvad er. Men golf!!!

Thykong Frederik trommer med fingrene i bordet. Han tager en beslutning:
– Vi tror, vi melder afbud. Måske kan vi vente, til klubben fejrer 50-års jubilæum i 2021. Måske er vi mindre nervøse der.
– Hvad vil du gøre ved det, hvis du ikke er?
– Vi tror, vi tager en dram lige før. Det dulmer altså! Vi har opdaget, at det gør hverken fra eller til, om man drikker, før man slår til bolden. Vi skal selvfølgelig heller ikke fremstå beruset, den går ikke! Vi har trods alt blåt blod i årerne. Vil du se?

Jeg indvender skyndsomst, at det har jeg set og siger tak for interviewet.

En golfspiller slår ud på hul 5. I baggrunden ud for kasketskyggen ses den nye green, der tages i brug 17. september sammen med hul 1 og 6.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer