Vestthy FC i Superligaen

Oven i hatten efter Sportigans klubpris til Klitmøller Idræts Forening på 10.000 gode, danske kroner skal formand Lotte Løndal også modtage en anerkendelse fra DBU i sin egenskab af formand for fodboldsektionen, der hedder Vestthy FC, der har en 60-70 medlemmer fra Klitmøller og Vorupør og to hold i serie 2 og serie 5.

– Jeg er meget glad for Sportigans pris, udtaler Lotte og tilføjer: – men det her fra DBU er da helt vildt!

Der er nemlig kommet nye regler hos DBU, hvor man forsøger at imødekomme tidens trend med at tage hånd om de svage og dermed opfylde trenden til at være politisk korrekt. Her følger af de nye §§er, at hvert år er der efter vurdering en klub fra serierækkerne, der får chancen for at prøve tilværelsen i Superligaen. Det skal være en klub, der ligger langt ude, kæmper mod vind og vejr og har meget at slås med, som der står i præmisserne.

– Vestthy FC er den heldige i 2018, som får lov at rykke direkte op i Superligaen! Vi har netop fået informationer om de nærmere detaljer, afslører formand Lotte. – Vi opfylder alle betingelser: Vi ligger langt ude; man kan nok ikke komme meget længere ud, selv hvis man surfer. Og vi kæmper mod vind og vejr, fordi det altid blæser her i Klitmøller. Ja, jeg ved godt, at den 27. september 2015 var der slet ingen vind. Vi ringede til DMI for at spørge, om det virkelig kunne passe. Det kunne det. Vi har også meget at slås med. For eksempel skal vi nok snart have nye projektører på banen. Konerne gider ikke blive ved med at sidde på de der el-cykler og sørge for, at der hele tiden er lys på banen.

– Men- tilbage til DBU, øh …

– Ja! Så til næste år er vi så heldige at skulle møde både Ålborg og Randers og SønderjyskE og AGF, hvis de da ikke er rykket ud i mellemtiden. Vi lever i et demokratisk samfund, og alt det der konkurrence kan somme tider være af det onde. DBU har i sit seneste charter indvarslet nye tider, så der snart kommer nye regler i fodbold. Det vil blive sådan, at man skal stemme om, hvem der har vundet en kamp uanset hvor mange mål, der er scoret af det ene hold. Jeg må sige, det er en tiltrængt fornyelse. Men den kommer nok ikke, før jeg bliver bedstemor.

Siger formanden for Klitmøller Idræts Forening og ser ud som en, hvor det varer ret længe, inden hun bliver bedstemor. Og tilføjer:

– Der vil blive trængsel, når vi får besøg af FCK og … nå, måske ikke lige dem, men så FC Midtjylland. Alle folk på lægterne!

– Ja, men I har ingen lægtere! Skal I ikke have overdækket tribune med plads til 10.000 tilskuere?

– Rolig nu. Vi har dispensation det første år. Skulle vi så være så heldige at holde pladsen, ordner vi nok det andet. Hvis både Jens Peter og Niels og Lars møder op, stiller vi da bare en bænk frem. Så er den klaret. Ellers henter vi forstærkning ovre i Stalden. Nå, skal den være overdækket? Jeg tror sgu, vi har en enkelt parasol fra sommerfesten stående.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer