Sct. Hansaften uden sankt og Hans, men med naturmad

Mie Buus byder på naturmad og gåtur Sct. Hansaften ved Nors Sø og Isbjerg.

 

Mie og Ulla dækker buffetbord

De flyvende tallerkner landede i 2017, og de fleste er ligeglade med dem, men ikke alle er lige glade for dem. Vedligeholdelsesfri, det er de! Måske det bedste at sige om dem

Skovsyren er bedre end citroner

En voldsom udsigt, og der mangler bord-bænkesæt til sultne trofaste turister og thyboer. Vi fandt dog to!

Mie fortæller om Isbjerg

Der er budt naturmad Sct. Hansaften ved Nors Sø, og Mie Buus sørger for det hele.
Vi kan mæske os i aftenens menu, som består af midsommerbuffet:
Spinattærte med røget laks. Kalvesteg med svampe og nye kartofler. Syltet salturt. Salat med årstidens vilde urter og blomster. Hjemmebagt baguette. Urtesmør. Kaffe og hyldeblomstmousse. Det er en meget fin menu, der bliver sat til livs i meget flotte omgivelser lige ned til Nors Sø.

Folk er mest fra Thisted og omegn, men der er altså deltagere fra langt borte. Både Fredericia og Farum er fint repræsenteret med flinke folk, der sammen med deres lige så flinke familie fra Thisted har dug stor nok til at dele med andre ved bordet. Mie kommer forbi med flere eksemplarer af skovsyre, og vi smager. Se billedet og gå ud og pluk selv!

Nors Sø en sommeraften

Plakat om beskyttelsen af Isbjerg (klik for forstørrelse)

I mangel af lejrbål foretager vi en fodrejse fra p-pladsen og følger stien og trapperne op mod vest til Isbjerg. Udsigten er fremragende heroppe fra. Den nedsynkende sol giver et komplet indtryk af en flot natur, man formentlig ikke finder mage til andre steder i Danmark. Ikke så sært at Thy Nationalpark var den første herhjemme og åbnet for publikum 22. september 2008.

Mie fortæller om historien bag; det er først i slutningen af 1930´erne, at staten begynder at vise interesse for vildtreservatet, som er Hanstholm og Thys pryd og øjesten.

Det er et fint alternativ til en almindelig Sct. Hansaften.

 

Solnedgang set fra Isbjerg. Dagene er dog begyndt på at blive kortere.

Fik du læst:

Fik du læst:

Mobilmodtagelse i Nationalparken er dårlig

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer