Selvfølgelig vil jeg gerne købe en el-bil!

I begyndelsen af 2021 kørte der 2,72 mio. personbiler på de danske veje. 1,65 mio. af disse, svarende til 61 pct., vil stadig køre på de danske veje i 2030, hvis det nuværende mønster for den aldersbetingede afgang fra bilbestanden fortsætter, og selv i 2047 vil der være flere end 165.000 tilbage.

Her er en el-bil til under 300.000 kroner

Kurven fra Danmarks Statistik viser, at udfasningen af nuværende biler tager sin tid

I Thy holder vi længere på vores biler, end de gør i Nordsjælland

El-bil? Ja, meget gerne!

Men, for der er et stort men. Regeringen har til hensigt, at der skal være 750.000 el-biler på vejene inden 2030. Altså på knap ni år.
Alle disse el-biler kører på strøm. Hvis jeg skal kunne være interesseret i en el-bil, behøver jeg strøm til den. Hvor får jeg den? Kære regering: Vi køber ingen el-biler, før vi kan få strøm til dem. Lige nu kan vi tanke op med benzin eller diesel til hver en tid næsten hvor som helst. Det tager 10 minutter, så er bilen klar til at køre 600 kilometer igen.
Til dagens el-biler er der nogle andre faktorer, der gør sig gældende. Det tager mellem syv og otte timer at fylde fuld strøm på, så den kan køre måske  500 kilometer for de bedste og dyreste. Hvor står disse ladestandere? De er sjældnere end sne i maj. Dog er der omkring 88%, der kan lade op derhjemme. Vi er nogle stykker, der bare ikke kan det og vil være afhængige af ladestandere rundt omkring.

Så før der kommer en ordentlig infrastruktur og ordentlige betalingsvilkår, så man ikke skal være afhængig af abonnementer og medlemsskaber for at få strøm, skal I ikke regne med mig som el-bilejer.

De dyreste biler med den højeste kapacitet kan lade op til 80% på 38- 70 minutter.

En fuld opladning tager 7 timer og 30 minutter. Altså natten over, hvilket man kan benytte sig af, hvis man har et parcelhus med egen ladestander.

Mona brokker sig over TV i TIDEN

Jeg er sur over, at flere og flere tv-journalister tror, at der er noget, der hedder strukket. Det findes ikke på dansk. Det hedder strakt.

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Claus Skaalum Lyder

Helt enig i den overordnede betragtning. Jeg har et sommerhus her i Klitmøller og bor normalt i Kastrup på Amager. Jeg har et stort ønske om at bidrage til den grønne omstilling, men det giver overhovedet ingen mening på nuværende tidspunkt at skifte min dieselbil.

Med min dieselbil tager det 4,5 – 5 timer at køre turen fra Amager til Thy. Jeg tør slet ikke gætte på, hvad det vil tage at køre turen med en elbil med fast batteri i samme prisklasse som min dieselbil. Før ladetiden bliver væsentlig forbedret, rækkevidden ligeså og med en mulighed for trækkrog, så er det ikke en reel mulighed, som jeg ser det.

Jeg må tilstå, at jeg på længere sigt mere tror på elbiler, med brint som drivmiddel – http://www.brintbiler.dk – de har den samme fleksibilitet og identiske muligheder som en fossildrevet bil.