Ansøgning til Jobcentret

 

Kære Jobcenter!

Jeg tillader mig herved at søge om et job som mentor. Pyt med, at I endnu ikke har slået det op. Uanset det føler jeg mig tiltrukket af de udmærkede arbejdsforhold, der følger med jobbet.

Jeg kunne tænke mig at få ansvaret for, skal vi sige, fire jobsøgende klienter, der har brug for hjælp. 10 løntimer om ugen til mig for hver vil være et godt bud fra min side.

Jeg vil gerne have indføjet i min kontrakt, at jeg skal arbejde efter behov, hvilket jeg forstår på TV-udsendelsen fra DR, at nogen har. Kan det ikke undgås med timetal, så er 10 timer mit bud. Pr. klient og pr. uge. Herfra går naturligvis forberedelse, forarbejde, passende beklædning, kørsel i kommunens bil, efterarbejde, rapportskrivning, efterrationalisering, nedkøling, afslapning og stressregulering (eks. ved hjælp af et godt glas vin), eller hvad man nu skal kalde det.

Jeg vil selvfølgelig starte mandag morgen med at ringe rundt til de fire og høre, om de har et specielt behov for at se mig. Hvis jeg altså kan få fat i dem så tidligt. Sådan nogen ligger formentlig og flader den til langt op ad dagen. Men svarer de ikke, er der jo ingen grund til yderligere at forstyrre dem, vel? Man skal nok heller ikke være for pågående og agressiv, tænker jeg.

Om fredagen tager jeg lige telefonen igen og laver en opfølgning på mit arbejde fra om mandagen. Hvordan er ugen gået, har de kunnet følge op på det, de gerne ville og den slags.

Jeg vil være selvskreven til jobbet. Er vant til som model at sidde stille i lang tid, at tage den med ro og tjene penge uden de store anstrengelser. Er vant til at tale i telefon, har en myndig og tydelig feminin stemme og er god til at skære gennem sludder og vrøvl.

Venlig hilsen

Mona Lisa Olsen

Andre indlæg, du vil synes om

1 Kommentar

  • Kære Mona Lisa, glem det, vi er mange der ligger i brevkøen før dig og jeg blandt andre er meget mere kvalificeret. jeg er ikke så køn, men er pissegod til at skrive rapporter. har en fortid som kommunalt ansat, ved hvordan man snyder systemet og det kræver dette job, så bliv ved din læst, smil og se dum ud.
    Måske har du mere brug for en mentor…