THYrapi

Måske er der ikke så mange psykologer i Thy? Almindelig nedtrykthed, tristhed, fornemmelse af meningsløshed kan afløses af mental opladning bare ved at gå en tur i Nationalparken - sådan en solskinsdag sidst i oktober. Livets genvordigheder, bekymringer, trængsler, nedture og pinsler forsvinder med farveeksplosionerne i solen. Skovens dufte trænger ind i din hjerne og renser den. Et næsten terapeutisk forløb. Oktober rummer en skønhed i farverne i naturen. Måske den måned bortset fra maj, hvor forskelligheden folder sig smukkest ud.

Prøv det!

Højsæson for svampeplukningen! Karl Johan, Brun rørhat, orange granhat og ikke mindst blomkålssvampen og - indigo rørsvamp, som desværre ikke findes i stort tal i Thy. At gå på svampejagt er spændende. Finder man noget overhovedet? Hvis man gør, er man næsten i en tilstand af lykke, selv om forsigtighed med omgang af dyre ord er påkrævet.

På et tidspunkt var vi et sted længere nede i vestjylland, hvor vi pludselig havnede i en allé af indigo rørsvampe. Mit hjerte hamrede, da jeg gik ind på hotellets reception og bad om lov til at plukke nogle af dem. Pluk væk, sagde den formentlig intetandende receptionist. Og vi  plukkede og plukkede uden svampekurv, men vi havde det hele i bilen. Himlen lå i bagagerummet!

Hjemme fik vi behandlet de meget skønne indigoer, fik tre fjerdedele i fryseren, mens den sidste fjerdedel måtte udgøre tilbehøret - et meget smagfuldt tilbehør - til to stykker velhængt oksefilet!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer