Sigurd: Vi bliver også ældre i Thisted

Sigurd Zweistein

Det er et faktum, at ensomhed gør livet kortere. Altså må opskriften være at leve sammen med et andet menneske. Det gælder især for ældre.

Blandt de 4.160.752 danskere, der var mellem 20 og 79 år 1. januar 2021, er godt en tredjedel (36 pct.) enlige, mens under halvdelen (47 pct.) indgår i familietypen ægtepar. De resterende 17 pct. indgår i et par, hvor de ikke er gift med partneren. Disse andele er forskellige henover aldersgrupperne, og især blandt de yngste indgår en relativt lille andel i et ægtepar, nemlig 9 pct.

Med andre ord: Når du går på gaden, er 2 ud af 3 en person, der bor sammen med en partner.

Stort fald i enlige blandt de 70-79-årige

I det hele taget indgår en større andel af de 70-79-årige i en parfamilie end tidligere. I 2001 var 46 pct. af de 70-79-årige enlige; en andel der i 2021 er faldet til 36 pct. Ud over stigningen i andel, der indgår i et ægtepar, er andelen af de 70-79-årige, der indgår i et andet par, også steget - fra 3 pct. i 2001 til over 4 pct. i 2021.

Ikke alle - ældre - har interesse i at bo fast sammen med en partner. Derfor findes der alle mulige overgange fra en månedlig madkæreste over at tilbringe en del fællestid i ugens løb til at flytte sammen. Disse nuancer går statistikken ikke ind i.

Sådan gør du, når du ikke længere ønsker at være alenemand

Sådan gør du, når du ikke længere ønsker at være alenemand

Aftal møde med en sød pige i en blå kjole i lystbådehavnen ud for en af de større både. Køb en blomst. En buket virker for overvældende

Giv hende blomsten, pas på, hun ikke stikker sig på en torn, og sig nogle søde ord, som du henter i en amerikansk kærlighedsfilm. Du kan eventuelt oversætte dem, selv om det for mange vil virke næsten fornærmende, hvis du bruger danske ord

Så skulle den være hjemme! Bestem bryllupsdatoen med det samme

Selv om du er gammel, er det alligevel en god idé med en cykelhjelm

I Thisted bor 398 personer, der er 90 år og derover, heraf et par stykker på 100 (eller næsten, tallene er pr. 1. januar 2021).

Hånd i hånd! Det, er noget, der duer! I øvrigt er der i kommunen omkring 10.000 personer fra 66 år og opefter

Mona brokker sig over TV i TIDEN

Du finder ikke ret mange ældre mennesker på TV. Jo, når der er brug for eksperter, virologer og den slags, så er det svært at undgå dem. Men studieværter og speakere bør være unge eller højst yngre. Konkurrencer som X-Faktor er for unge under 30; Når de søger kærlighed, er det som regel også under 30; når der skal købes hus eller lejlighed, så er det de unge. Sport er i sagens natur for unge. Det eneste, der går med ældre, er de programmer, der handler om guld i købstæderne, gamle ting og sager og antikviteter. Nå, ja, det ligger jo i ordet.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer