Simon Kollerup svarer Maria Gudiksen

Klitmøller Friskole og Børnehus

Svar til Maria Gudiksen (læs her, hvis du ikke har læst hendes indlæg):

I et indlæg her til Klitposten skriver Maria Gudiksen, at hun er bekymret for friskolernes overlevelse i yderområderne, hvis koblingsprocenten sættes ned. Maria skriver også, at mange folkeskoler i vores område har måtte lukke, og at friskolen mange steder er det eneste skoletilbud, der er i nærheden. Jeg er  helt enig med Maria i, at i mange landsbyer, hvor folkeskolen for eksempel er lukket, er friskolen samlingspunktet og hjertet i fællesskabet.

Af de samme grunde som Maria nævner, siger vi nu også helt klart i Socialdemokratiet, at friskoler, der ligger i yderområder - som for eksempel her i Thy og på Mors - skal fritages for en nedsættelse af koblingsprocenten. Det har skabt uro og bange anelser i de små lokalsamfund, og sådan noget sætter selvfølgelig et aftryk. Derfor siger vi nu i Socialdemokratiet, at koblingsprocenten hos friskoler i yderområderne ikke skal sættes ned.

I mange af de små lokalsamfund her på øen er skolen det vigtigste sammenhold og fællesskab, og det skal vi selvfølgelig holde fast i. Men jeg står ved, at folkeskolen generelt skal styrkes og kvaliteten skal hæves. I denne regeringsperiode er der blevet sparet 1,2 mia. kr. på folkeskolerne og siden 2015 er der blevet sparet hele 12 millioner kroner på folkeskolen i Thy og på Mors. Det kan også mærkes. Jeg håber, at du – Maria – er enig i, at vi ved at friholde friskolerne yderområderne, har vi fundet den rigtige balance af skoletilbud i vores område.

Med venlig hilsen

Simon Kollerup, MF

Fødevareordfører (S)

cid:image001.gif@01D103A0.B1C08550

Medlem af Folketinget

Christiansborg

DK-1240 København K

Tlf.  +45 33 37 55 00

Dir.  +45 33 37 40 20

Mob:+45 61 62 51 93

 

www.ft.dk

www.facebook.com/simonkollerup

Kommentarer kan som altid afleveres herunder.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer