Simon med S

Preben Holler og Simon Kollerup

Simon har egen café i Thisted

– Simon Kollerup, jeg blev forvirret, da jeg læste, at partitoppen blev enige om, at yderområderne skulle skånes for den påtænkte nedskæring af friskolerne, fordi du klart havde sagt, at Mors og Thy ikke ville blive ramt. Men - kan vi så være sikker på, at Mors og Thy går fri?

– Når du ser inderigsministeriets oversigt over, hvilke kommuner der er landkommuner og yderkommuner, da er vi i den yderste kategori. Det er også det, partiet har sagt, at vi må læne os op ad det, som indenrigsministeriet har bestemt, er yderkommuner.

– Jeg ved godt, at en af vores ordførere begyndte at sige, at det er yderkommuner, hvor der er langt til folkeskole, men da er han gået galt i byen. Der er nemlig to forskellige kriterier. Et: Det, jeg lige har nævnt, at man hører ind under Indenrigsministeriets vurdering af hvilke kommuner, der er yderkommuner. To: Ligger en friskole meget langt fra nærmeste folkeskole i en almindelig kommune, skal den også fritages.

– I spiller med for vage kort, når talen er om tidligere pension til de nedslidte?

– Når vi ikke er i regering, er vi desværre ikke i en position, hvor vi kan lave det færdige arbejde. Vi går mere sådan baglæns ind og siger, at vi har nogle holdninger til folk, der har et meget hårdt arbejdsliv, og vi har også sagt, at vi vil skaffe pengene blandt andet ved at hæve skatten på aktier, vi kan skaffe tre milliarder, og vi har nogle principper om det lange arbejdsliv. Men derfor kan vi ikke sige, at det kun er bestemte faggrupper eller bestemte erhverv, før vi

– Vi kan hjælpe 5.000 mennesker i hver årgang , for pensionen er jo ikke nogen herregård, må du huske. Det er en svær diskussion, for hvem er nedslidte, hvem har brug for denne førpension, og det er meget vigtigt for os at tilkendegive, at det ikke skal være en læge, der bestemmer om og hvornår, men en rettighed, man har.

– Det er selvfølgelig en svaghed, men det vil være dummere af os at sige, at det skal være bestemte grupper - eller alle socialdemokrater!

Simon er i det humørmæssige hjørne. Det er så op til dig, der gerne vil tilgå en stemmeboks, hvor du vil sætte dit kryds! Der kan måske være et problem i, at du har større tillid til Simon end til partiet …

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer