Sokrates, er der et liv efter livet, og hvordan leves det?

Brevkasse med svar fra historiske personligheder.  Du kan nogenlunde trygt henvende dig med dit eller dine spørgsmål, gerne anonymt. Vi finder en relevant ekspert. Har han eller hun en løsning, vil du kunne læse den her. Send dine spørgsmål til brevkassen@klitposten.dk, gerne anonymt, og få løst knuderne op!

Sokrates er læg-mand, gammel græsk filosofiorienteret, men også med begge ben solidt plantet i jorden. Hans viden er bred, ikke dyb eller imponerende, men han garanterer som minimum en holdning til emnet.

problemstilling

Hvorfor er der så mange, der har en forestilling om et liv efter døden? Hvorfor tror over halvdelen af befolkningen på et liv efter døden? Prøv lige og svar på det!

Mvh

Peter Munch-Madsen-Sørensen

sokrates´ svar

Kære Peter!

Til alle tider eller så længe, der har levet mennesker med tankevirksomhed på jorden, har de tumlet med døden og det, der kunne ligge bagefter.

Om det er utilfredshed med livet her og nu, der får nogle til at mene, at der må findes noget bagefter, eller om det er ens religion, der tilsiger det, skal jeg ikke kunne sige. Min egen mor havde en forfærdelig tilværelse og sukkede mange gange, at der måtte være et liv efter livet, da det ellers ikke gav mening.

Jeg sagde stilfærdigt til hende, hvem der havde garanteret hende mening med livet, men hun undveg spørgsmålet og knejsede med nakken.

Jeg kan ikke være til megen hjælp med informationer om det hinsidige. Man kan nok med en vis sikkerhed konkludere, at troen på et liv efter livet beror på myter, ønsker og drømme, idet mig bekendt ikke en eneste afdød er vendt tilbage og berettet om sit efterliv. Jeg er sikker på, hvis det skete, at vedkommende nok skulle kunne få plads i både TV-Avisen og TV2 News.

Fik du læst:

Fik du læst:

3.600.000 millioner engelske pund doneret til KlitPosten.dk!

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
ina ravnkilde pedersen

Sokrates må da vide bedre, Lazarus og Jesus, kom så igen…