Sommeren 2020s kunstoplevelse på SMK Thy i Doverodde – og fremover!

Nu er det officielt. Thy bliver Statens Museum for Kunsts permanente hjem uden for København.
Med 37,5 millioner kroner i støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan en visionær ombygning af Doverodde Købmandsgård i Thy til en filial til Statens Museum for Kunst nu realiseres.
Det betyder, at hele Danmarks nationalgalleri får et permanent hjem langt fra pulserende København i naturskønne Doverodde.

Så de oplevelser, vi fik sidste år, kan blive endnu bedre. Her genoplever vi sidste års tilbud!

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

På SMK Thy kan man få en kunstoplevelse for hele familien. Museet holder til på Doverodde Købmandsgård, og her kan man gå på opdagelse i to udstillinger, nyde en frokost i den tilhørende café, købe lokale specialiteter i butikken og spejde ud over Limfjorden, som bugter sig lige bag museet. Der kommer ændringer fremover, når fondens millioner bliver omsat!

I 2020 viste SMK Thy særudstillingen Hverdagsviljer. Drømme, handling og sammenhold i 1965-1975. Udstillingen tager afsæt i, at 2020 markerer 50-året for både Rødstrømpebevægelsen i Danmark og Thylejren; to skelsættende manifestationer, som ville gøre op med tidens institutioner og normer – og som selvfølgelig også satte et aftryk på kunsten. Gennem fotografi, lyd- og videoværker undersøger udstillingen, hvordan en række danske kunstnere i 1960’erne og 1970’erne arbejdede i krydsfeltet mellem kunst, arkitektur og dagligliv.

Oplevelser for hele familien

SMK Thy er for både store og små, og med et helt nyt familiekit kan børn i alle aldre være med. Gennem sjove opgaver og lege bliver børnene guidet igennem særudstillingen Hverdagsviljer. Drømme, handling og sammenhold i 1965-1975 og får en introduktion i børnehøjde til udvalgte kunstværker. Familiekittet udleveres gratis på museet.

Hen over den sommer kunne man også få fingre i en af SMK’s nye krea-muleposer, så man kunne skabe sit eget lille værksted derhjemme. Posen var fyldt med kunstneriske godter og kreative opgaver, så børn i alle aldre kan gå på opdagelse i kunsten med farver, ler, perler, sjove dingenoter  medrivende fortællinger.

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

Foto: SMK, Thy, Joakim Züger

Fik du læst:

Fik du læst:

Thy til Ord i Hanstholm

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer