SPAR var tapasklar hele fredagen i forgårs

SPAR Klitmøller viste tapas og Ulvedal Oste hele dagen i forgårs, fredag

tapas

Man kan sagtens bruge oste i tapassammenhænge, men Peter Ostenfeldt Madsen viser forskelligt kød i små både frem og byder på smagsprøver. Tapas er spansk og var oprindeligt betegnelsen på det brød, man lagde over kødet, når det skulle modne. Siden har den omstændighed udviklet sig, så tapasmad i dag er uhyre omfangsrigt. På italiensk hedder det antipasti, og Peter kunne også sige det på forskellige andre sprog med en tungefærdighed, så redaktørens tapashjerne måtte opgive at følge med.

Peter er enig i, at fordelene ved de små tapasretter er smagsforskellene. Man tager en tapas med skinke og smager den, drikker lidt godt vin til og prøver så den næste tapas. Brødet nedenunder kan være meget forskelligt. Kategorichef Thomas Lebech Hoe fra Dagrofa, der forsyner blandt andet SPAR-butikkerne med forskellige fødevarer, nikker anerkendende til den gode smag.

Peter

og tapas

hvad er en velhængt bøf?

Som en slags sidegevinst afslører Peter, der har 26 års erfaring i kødbranchen, hvordan en rigtig bøf skal modne.

"Når udbeningen er færdig, skal det godt marmorerede oksekød hænge i et klimarum, der har luftgennemstrømning og mellem fem og 10 grader i præcis 21 dage, noget kød modner længere, nemlig 28 - 30 dage. Det kommer an på luften. Herefter pakkes det velhængte kød i lufttæt plastikpose og lægges i køleskab."

"Når det skal tilberedes, lægger man de stykker kød, man har skåret ud, på køkkenbordet med lidt film på i to timer (resten af kødet skal i køleskab igen); når bøfferne har stuetemperatur, er de nemlig meget nemmere at stege. Iskoldt kød giver ikke den samme ensartethed, du får langt bedre bøffer med stuetemperatur. Så steger man bøfferne i tre minutter på hver side ved høj varme, og så lad bøfferne ligge samme antal minutter på bordet, det har de godt af, og de mister ikke varme!"

Jytte

smager på tapassen

Jytte Gellert Krogh synes godt om tapasserne.
"Vi får af og til tapasmad, især i forbindelse med buffeter", afslører hun.

Så tapas er ikke usædvanligt. Kender du den ikke, er en tilpassen til tapassen hurtig og problemfrit.

Der er travlhed i Faster Musses køkken - hele dagen

Thomas kunne godt tænke sig en ny hat

Fik du læst:

Fik du læst:

SPAR-P

Læs i morgen

Mandag den 7. juli bringer KlitPosten.dk det første indlæg på en ny måde at få sine små og store spørgsmål i livet besvaret. Der er der desværre ingen nulevende eksperter, vi har råd til at engagere, så derfor finder vi de bedst egnede blandt historiske personer. I morgen hører vi for eksempel Sokrates og hans svar på et spørgsmål, der blev sendt til redaktionen for længe siden, hvilket gav os ideen til brevkasssen.

Send en mail til brevkassen@klitposten.dk med dit eller dine spørgsmål, og blandt alle de historiske eksperter, der kan hives frem, finder klitposten.dk den bedst egnede til at svare.

Spørgsmålet i morgen lyder:
Er der et liv efter livet, og hvordan leves det?

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer