Surf i Thy uanset alder og nedgroede tånegle

Cold Hawai er et eldorado for surfere i alle aldre. Men er der en øvre aldersgrænse for at dyrke sporten?

Den 90-årige Elfriede von Haxt und Oberhausen zu Nieder Schleswiger Förderederei mit verschiedenen Einschrenkungen kommer hvert år til Klitmøller for at surfe. Lige siden 1984 er hun troligt dukket op og har deltaget i mange konkurrencer. På det seneste har hun været passiv, ikke på grund af coronahindringer, for hun ejer nu et sommerhus på Ørhagevej, men:

– Nej, jeg gider nok ikke de der konkurrencer mere. I dag skal man iføre sig noget helt andet kluns, end jeg er vant til, når man stiller op. Det hedder i øvrigt slet ikke tøj, men outfit, og det skal helst være ålestramt og glat og helt ind til huden, og helt ærligt, mand, i min alder kan det være problematisk, da jeg har hud i overskud. Jeg surfer helst bare i almindeligt tøj; for eksempel i min gamle frakke, der kan tåle at blive lidt våd, og den er fremragende i de lave temperaturer, der ofte hersker hier in der Stadt von Klitmøller.

– Er du kitesurfer eller ?

– Mensch! Jeg ved da ikke, hvad det hedder. Jeg skubber det der hersens bræt ud i vandet, stiller mig op på det, og så går resten af sig selv. Jeg tror, det hedder stående-surf. Nå, jeg må i gang, unge mand. Flyt sig!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer