Tag med på fiaskotur efter kantareller i Nationalpark Thy

Inspireret af opslag på Facebook fra folk, der allerede har samlet kantareller - mange kantareller -  i skoven, drog vi af sted og fandt et godt sted nær Nors Sø. Der var mange biler, og vi tænkte, at vi måske var det forkerte sted, hvis alle de mennesker skulle ud og plukke svampe.

Så vi parkerede et stykke fra de andre, sådan lidt overlegent, for vi vidste nemlig bedre. Forrige år havde vi et bestemt sted fundet uanede mængder af kantareller, som vi plukkede, til vi segnede - og uden bagefter at prale med det, ikke ret meget i hvert fald, og derfor søgte vi op til netop det sted.

På billedet ses resultatet. Tre små forkølede kantareller efter en halv times hårdt arbejde!

Efter yderligere et kvarter med snuden i jorden så at sige og en værk ryg besluttede vi at standse dette meningsløse forsøg på at plukke kantareller til aftensmaden.

Som et lille, faktisk et ganske lille, men meningsfuldt, plaster på såret plukkede vi en del skovsyre, der kan erstatte citron og er lige så sundt. Vi kørte hjem uden mange ord.

Hjemme igen dryssede vi skovsyren ud over en pragtfuld æggekage, tog en dyr Sol One frem (det er rødvin!) og druknede skuffelsen over dagens svampejagt.

Alle de andre skovgæster? Åh, det var bare et orienteringsløb for børn med hekse og trolde.

Fik du læst:

Fik du læst:

Pluk svampe!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer