***TAGFAT*** (3) med Ø og SF (Satire)

Overskriften står for TAG Fupnyhederne AlvorligT, og her blomstrer den frie fantasi med 90% løgne og usandheder. Hvad så med resten, spørger du. De sidste 10% gemmer på en grad af virkelighedsnær baggrund, uden hvilken der ikke ville foreligge inspiration. Både lokale og globale emner tages op. Alle under overskriften ***TAGFAT***

Jens Otto Madsen Ø Kandidat til kommunalvalget

Morten Bo Bertelsen (F) Medlem af Økonomiudvalget

– Enhedslisten er et sammenrend af mange socialistiske fraktioner og partier. Hvad er nyt, Jens Otto?
– Enhedslisten i Thisted går ind for en stærk stat og (Jens Otto sænker stemmen, mens han kigger på Morten) meget lidt frihed for beboerne i staten. Men det sidste skal du nok ikke skrive.

– Hvorfor så lidt frihed til borgerne?

Morten rømmer sig og siger:

– Det går vi heller ikke …

men bliver afbrudt af Jens Otto:

– Åh, ved du hvad - jo mere frihed, jo mere kævl og ævl og bævl og ballade i de sociale medier. Så vil de ikke det, så vil de noget andet, så vil de det første igen, - det får aldrig ende!
– Hvorfor en stærk stat?
– Det kan vi socialister bedst styre. Giv folket nogle gode lommepenge; resten tager staten sig af. Det har alle dage været et godt princip. Lighed for loven, samme beløb til alle, kun til centralkomiteen skal der naturligvis ekstra midler til samt ekstra luksuriøse ferieboliger med personale og vagter, for det er jo til syvende og sidst dem, der knokler mest for staten.

Morten rømmer sig igen og protesterer:

– Det der med centralkomiteen kan du godt glemme. Så længe vi har Pia på borgen, er der ingen brug for en hel centralkomite. Men en folkesocialtistisk stat, det …
– Hvor i verden er det system lykkedes?
– Jeg må indrømme, at det ikke er slået igennem alle steder. Men Cuba nåede faktisk meget.
– Men de er stadig fattige på Cuba, ikke?
– Det skyldes udelukkende USAs boykot. Ellers ville det have været et af de rigeste samfund i verden.

Jens Otto nikker:
– Jeg er helt enig!
– Så når Danmark er et rigt land, skyldes det - hvad?
– Enhedslistens indflydelse på politikken og de søde unge piger, vi altid har valgt til at stå i spidsen for partiet. Det er i virkeligheden vores hemmelighed. Men det skal du nok ikke skrive noget om. De andre partier har jo stort set kun gamle mænd og halvgamle kvinder som spidspersoner. Sådan er vi ikke. Vi finder en kvik, skøn og veltalende gymnasieelev, og så er den hjemme! Hvis sådan nogle gamle nogen som mig skulle være frontfigur, ville partiet gå stærkt tilbage!
– SFs anerkendelse af regeringen og det meste af dens politik er en garant for, at vi fortsat vil være et rigt land. Lige nu måske en anelse for ulige fordeling af goderne, men det er noget, vi snakker med Mette om, afslutter Morten.

Næste satireartikel: S

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer