***TAGFAT*** (4) med S (Satire)

Overskriften står for TAG Fupnyhederne AlvorligT, og her blomstrer den frie fantasi med 90% løgne og usandheder. Hvad så med resten, spørger du. De sidste 10% gemmer på en grad af virkelighedsnær baggrund, uden hvilken der ikke ville foreligge inspiration. Både lokale og globale emner tages op. Alle under overskriften ***TAGFAT***

Ulla forklarer her sin veninde, hvordan Thy Bryghus laver øl

Borgmester Ulla Vestergaard vil ikke snakke politik.

– Nej, siger hun, – det er der så mange andre, der gør lige nu. Jeg vil hellere snakke om alt muligt andet!

– Hvad, for eksempel?

– Jeg har en veninde i København, der længe har plaget mig for at besøge mig. Sidste år turde hun ikke, for hun var faktisk lidt bange for Thy, som jo også blev lukket ned i en periode. Men i år har hun omsider været her.

– Var det godt nok?

– Ja, såmænd. Hun kommer jo fra - skal vi sige - lidt specielle forhold. Hun har en lille lejlighed i et større kompleks inde midt i hovedstaden, så det er da noget af et spark til sundheden at rejse herover.

– Kom hun med Arriva?

– Nej, det ville hun ikke. Hun synes, det er en lang tur med tog, og det vil jeg nok give hende ret i. Næh, hun har fået råd til en lille båd, og den fragtede hende til Hanstholm, hvor jeg hentede hende. Vi fik en bette frokost, for jeg havde hentet et par stjerneskud på det gamle røgeri, og dem nød vi på kajen. Hun er altså ikke særligt fordringsfuld. Så ville hun gerne se Nationalparkens nyeste hus i Vorupør, og da jeg så kunne handle så længe, jeg har jo set det, så fik jeg min gode ven Torben til at vise hende rundt. Det havde hun ikke noget imod. Først mente Torben ikke, han havde tid, men jeg fik ham da overtalt.

– Hun ville absolut prøve at se et plejehjem, for det havde hun hørt så meget godt om; sådan noget praler de ikke af i København. Så trissede vi derud og fik allernådigst lov af forstanderinden. Det gik nu meget godt, også fordi min veninde er meget høflig og tilbageholdende, nærmest selvudslettende. Om aftenen havde vi besluttet os for at spise ude, og jeg havde spurgt hende, om hun havde noget imod, at jeg tog et par venner med. Neeejj, Ulla, det ved den sødeste grød jeg ikke har, svarede hun.

– Det er godt at have venner og veninder! Det kan jeg kun anbefale! Ved lejlighed skal jeg på genbesøg i København, men jeg har altså ikke tid lige nu. Det har jeg fortalt hende, selv om hun blev lidt sur. Det er der ikke noget at gøre ved. Man kan jo ikke være alle steder på én gang!

Her er Ullas oldefar. Han er i gang med at stange ål lidt nord for Vildsundbroen

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer