Team Torp i Boonekamp med Col de Thygeson

En samling ældre herrer, lokale mølboer, mødes hveranden hverdag klokken 09.00 for at træde i karakter og pedaler og erstatte det lukkede fitness med landevejens fristelser. Når coronakarina lukker fitnesscentrene, kan man være tvunget til at finde på nyt, hvilket ikke er svært for disse skarpe gentlemen.

Esben, Per, Peter og Nils gør klar til dagens etape. KlitPosten.dk har døbt dem Team Torp efter Peter, der tidligere har lagt vægt på motion - og faktisk hedder sådan. Her diskuterer de rutens mange taktiske udfordringer …

… mens de kræsent udvælger sig dagens væskebehov, der er nøje udvalgt for at kunne tilgodese både samværet, fællesskabet og en passende mængde energi

Team Torp

– Jeres racercykler ser anderledes ud med de der el-motorer bagpå …?

– Der er bare en smule hjælp i sådan en cykel. Så behøver vi ikke at træde så meget, svarer Per.

– Er formålet ikke netop det? Din udsendte tourdefrancespecialist er forundret.

– Når man bliver 70, må man gerne få motor på. Det står i Vangsås pensionistlov. Peters knæ kan heller ikke klare Col de Thygeson uden motorkraft, brummer Esben.

– Er det derfor, I altid har læge med?

– Ikke altid. Han svigter somme tider.

– Hvad er det for noget, Nils?

– Ja, men der er så mange ting … Og  der er jo også mit eget helbred at tage vare på!

De cykler på det bedste grej, man kan få i den bestemte genre …

… og Esben påstår, der er vand i hans flaske

– Er I kun jer fire?

– Der er også Johan. Nu har han endelig fået sin cykel fra Ålborg hertil efter flere års tænkepause, formentlig i troen på at komme ud at cykle. Men vi har nu ikke set ham endnu. Han har formentlig ikke fundet den rigtige dope.

– De ligner altså mere damecykler end landevejsracere?

– Jo, svarer Nils. – Det er rigtigt nok! Vi er så stærke til at cykle, at det vil være som at skyde gråspurve med kanoner, hvis vi skulle anskaffe os racercykler. Og en lille detalje: Det kan være svært for en ældre gentleman  at svinge benet højt nok over den der stang, der af uransagelige årsager sidder på en herrecykel, racer eller ej, fra styret hen til sadlen. Den findes ikke på en damecykel. Derfor! Esben har endnu en mandecykel, men det skyldes kun hans lave alder.

Team Torp er imod kønsbegrænsninger og kan heller ikke forstå, hvorfor en herrecykel skal se anderledes ud end en damecykel.

 

 

 

Så er starten gået på dagens etage. Det er en svær en i dag. Det går nemlig op ad Col de Thygeson med en stigning på godt 4%. Men Team Torp klarer den i høj fart … ja, ja, alt er relativt i denne verden …

… og pist er de forbi!
Uanset vejr og vind, der kan være skarp på disse kanter af landet, kører de stædige, ældre cyklister af sted tre af ugens dage. Se videoen og oplev dem i fuld fart:

Producent: Lars von Trier for KlitPosten.dk

Fik du læst:

Fik du læst:

Farlig cykelsti mellem Hanstholm og Klitmøller, fordi asfalten slår revner. Artiklen er fra 2016, men står det bedre til i dag?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer