Teutonerne giver en skilling til Mødrehjælpen

Donationsbeviset Fra Lions Club, Teutonia

Klik for Mødrehjælpen Thisteds hjemmeside

Klik for Mødrehjælpen Thisteds hjemmeside

Lions Club, Hanstholm donerer penge til forskellige velgørende foreninger. Det foregår en gang om året, i år i Æ Redningshus i Klitmøller.

Mødrehjælpen Thisted Lokalforening får 10.000 kroner og er repræsenteret ved kassereren, Anne Marie Vogt. Hun takker for pengene og forklarer forsamlingen, hvad foreningen beskæftiger sig med.

– Mødrehjælpen er en nærmest 100 år gammel organisation, som nu også er på vej ud i de mindre byer, blandt andet Thisted. Foreningen er primært bygget op om en gernbrugsbutik på Vestergade 32 inde i gågaden, hvor vi sælger kvalitetsgenbrugstøj til børn og også legetøj. Derudover laver vi aktiviteter for børnefamilier, for familier der er i sårbare situationer. Noget af det er "Den rullende Kagemand", der består i, at vi arrangerer børnefødselsdag for familier, der ikke umiddelbart selv har råd. Der kan være andre grunde, stress, sygdom og andet. Vi laver kagemand, kommer med dug, flag og en gave til fødselaren, og barnet kan så invitere kammerater.

Åse Hove

Anny røge

Forinden har Aase Hove, der i dette år er præsident for Teutonia, hvilket går på skift, fortalt om Lions Club:

– Det her er den største dag i hele året! Det er den dag, hvor Lions Club uddeler penge til velgørende formål. I dag uddeler vi 63.000 kroner.
– Lions Club er stiftet i 1917 af Melvin Jones. Der er 46.000 klubber og 1,4 millioner medlemmer i 190 lande. Hver en krone, vi får skrabet ind, går til velgørende formål. Vores arrangementer i Hanstholm er "Juleskrab", "Jul på fyret" i Hanstholm, tombola i Hanstholm Indkøbscenter i november, nytårskoncert i HanstholmHallen og Havfruemesse her i Æ Redningshus. Det er det, vi arrangerer året rundt.
– For at kunne bruge de penge, skal vi have sådan nogen som jer, der simpelthen bare ved, hvem pengene kan gøre noget for. Vi hjælper til katastrofer rundt omkring med penge. Til jul er der julekurve. Lions Pris er ved Fredericia en sti for blinde. Vi hjælper med mæslingekampagner i Afrika. Ungdomslejr. Holdninger og Handling er hjælp til at afværge misbrug, hvis man støder på det for eksempel i skolerne. Vi støtter et togt på Linfjorden, hvor unge mennesker kan lære at opføre sig ordentligt! De har det faktisk så sjovt og får et godt kammeratskab.

Herefter uddeler Anny Røge donationsbeviserne til foreningerne: Mødrehjælpen Thisted Lokalforening, NASA Junior Windsurf, "Værestedet" i Hanstholm, Tjernobylforeningen, "Møllehuset" i Thisted og "Fyrglimt" i Hanstholm.

NASA Windsurf junior

jesper wittrup

NASA Windsurf har lidt travlt, for en af dem skal på koloni.
– Skal alle komme op? spørger Jesper.
– Ja, bestemt!
Jesper forklarer lidt om gruppen:
– Hver torsdag leger vi med 10-15 børn ude på søen (Vandet Sø), og efter at søen er åbnet igen, har vi haft en stabil tilstrømning. De kommer fra Sydthy, Thisted, Sennels og selvfølgelig her fra Klitmøller. Det er noget, vi gør gennem surfklubben NASA, og det kræver blot, at man melder sig ind. Så er man velkommen i sæsonen, der strækker sig fra 1. maj til 1. oktober. Vi vil gerne bruge pengene fra jer til at investere i lettere udstyr, da nogle af børnene ikke er så store igen. Vel, Alfred?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer