Thisted Lilleby fylder meget

Knud Søgaard

Thisted Lilleby havde åbent hus, og der kom mange gæster for at se Thisted ovenfra. For når man går rundt der, kigger man ned på mange forskellige bygninger og undres en smule over, hvor dygtige husbyggerne og alle dem bag denne forening er.

– Knud Søgaard, du har til opgave at finde tegninger frem til et hus, der skal bygges?

– Ja, for jeg er ikke så god til det håndværksmæssige med mine 81 år. Der er dog mange forskellige personer, der bygger: Håndværkere selvfølgelig, men også to landmænd, politibetjente og andre, der har modet og tålmodigheden.

– Hvor lang tid tager det at bygge sådan en bygning som Toldboden?

– Det tager cirka halvandet år afhængig af, hvor mange der deltager direkte. Nogle gange er der to, der murer; Jørgen Jensen har helt alene bygget Toldboden - helt fra grunden! Og han har været politibetjent!

– Hvad er din baggrund?

– Jeg er udlært smed, men skiftede til at være lærer på Teknisk Skole (det hedder det slet ikke længere i vore dage! Red.) og er nu også beskæftiget på Lokalhistorisk Arkiv.

Mundvandet løb på små og større børn over de pragtfulde lastbiler og traktorer, der stod i gaderne. Nogle af dem kørte oven i købet, men det var lidt uklart, om alle børn kunne gå gennem afspærringerne og være med

Bygningerne er så detaljerede, at det er helt mageløst!

– Jeg får skyld for at være den morsingbo, der kender mest til Thisted! Nok fordi jeg bor i Thisted og har gjort det i 52 år.

– Thisted Lilleby startede sådan set i 2000, hvor man begyndte at efterspørge fritidsaktiviteter for mænd. De samledes nogle stykker på Plantagehuset her lige ved siden af, men måtte rykke ud igen, da det skulle renoveres. Heldigvis var der det tidligere gartneri her til den anden side, som skulle rives ned, og her fik vi lov at være.

– Vi er en forening med bestyrelse, generalforsamling og det hele. Se venligst linket til foreningen her forneden.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer