Thisted Lufthavn overtages af Billund

Der sker noget i den store verden på trods af coronakrise. Om ikke andet befordrer den fantasi og kreativitet her og der.

Det skulle nu være helt sikkert, at Billund Lufthavn fra næste år overtager Thisted Lufthavn med alt, hvad det indebærer. Billund har længe haft en filial i tankerne, og man har hele tiden kigget mod nord, hvor Ålborg Lufthavn har været en torn i øjet på Billund.

– Vi vil simpelthen udkonkurrere dem, siger lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen, Billund. – Det skal både ske med person- og godstransport. Vi vil vænne folk fra Nordylland til at køre til Tved i stedet for til Ålborg, fordi priser og mål klart er langt mere fordelagtige end dem, Ålborg kan tilbyde. Med hensyn til godset ved vi fra undersøgelser, at fiskeindustrien i den grad ville blive meget mere konkurrencedygtig, hvis fiskene kan være på køberens bord, næsten før de er landet i Hanstholm!

– Men er landingsbanen i orden?

– Vi tager straks fat på at forlænge banen med det dobbelte og har allerede en aftale om køb af jorden til det. Dernæst skal vi have installeret det mest moderne radarsystem, der kan fås for penge, og til sidst skal der opføres en lufthavnsbygning, der kan rumme de mange elementer, en moderne lufthavn kræver.

Andre indlæg, du vil synes om:

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
leif k. hansen
11. april 2020 8.04

det er da dejlig der ske noget her i thy. det er da godt der er prvatter der kan tage inintertevet, det kunne thisted komune ikke da der var en fæger fra hanstholm til norge.