Thy i Tjøvenhavn i 2016

Det er et faktum, at thyboere passer på hjernen. Derfor kan de også bruge den til noget foruftigt, som når de indretter et slags gesandtskab i indre København. I Torvehallerne på det gamle Israels Plads ligger Thybod.
Her residerer en varm sommerdag i 2016 Line Vognstrup, der som de andre 11 ansatte kommer fra Thy. Boden skal gøre opmærksom på Thys herligheder, både Nationalparken og fødevareprodukterne.
– Vi har åbent alle ugens dage fra 10.00 til 19.00, i weekender til 20.00. Søndag fra 11.00 først.
– Det er jo lidt fedt, at vi ansatte kan sige, at vi alle kommer fra Thy og dermed med større vægt kan fremhæve produkterne. Vi har derfor en historie at fortælle, som for eksempel omkring Thisted Bryghus, det er jo fint, at folk kan det i forvejen, for vi skal jo kun være her et halvt år, så må vi se, hvad der så skal ske.
– Der er meget, vi skal sætte os ind i fra området.
– Jeg taler ikke udpræget thysk, det har jeg aldrig gjort, så det har ikke været ansættelsesbetingelsen.
– Det er jo Thy Turistbureau, der har startet det her for at skabe opmærksomhed på området. Omsætningen er så stor, at omkostningerne, herunder vores løn, er dækket, og så må man jo sige, at Thy har vundet. Kun Bornholm og måske Fyn har en lignende bod, og deres er næsten lige så god som vores.
– En dag kom en dame og havde lyst til at købe nogle ting, men hun blev enig med sig selv om, at hun hellere ville vente, til hun kom til Thy, for der smagte det nok bedre.

Der kommer andre kunder, og Line får nok at se til, for der er et væld af turister i Torvehallerne denne dag, hvor temperaturen er over 28. I Thy kan vi se, at den lige sniger sig op på de 18°.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer