Thy skifter ikke hovedstad! Lød det ikke just i går

Det var ellers en gedigen overraskelse den 1. april, da de sociale medier kunne fortælle, at Thys hovedstad fremover skulle være Klitmøller.

– I den senere tid er der dukket stadig mere og mere vedholdende rygter op, som vi ville have afsluttet med dette dementi, forklarer borgmester Ulla Vestergaard.

– Vi flytter ikke Thys hovedstad, erklærer hun. – Det var en vildfaren tanke, som bredte sig på de sociale medier. Vi blev derfor nødt til at gå ud med en pressemeddelelse, der kunne sætte tingene på plads. En hacker havde desværre fjernet alle ikkerne. Vi aner simpelt hen ikke, hvem der på den måde har saboteret ikkerne! Men vi har en kraftig mistanke.

Kilder tæt på ingen i kommunalbestyrelsen vil vide, at det drejer sig om byrådssekretær Lund, der har et horn i siden på borgmesteren, fordi han blev fyret sidste år. Borgmester Ulla vil ikke be- eller afkræfte disse forlydender:

– Vi er bare glade for, at ikkerne er kommet tilbage i vores meddelelser! Jeg ved ikke, om han har forsøgt at lave en aprilsnar, men guderne skal vide, at jeg ikke synes, det var morsomt!

Klitmøller skal ikke være hovedstad i Thy. Thisted får ikke konkurrence på den måde.

– Vi er naturligvis kede af og berørte over disse rygter, som spredte sig på sociale medier, gentager borgmesteren, som ikke lover at holde øje med, hvad der ellers kommer til at stå der.

– Jeg har bedt Facebook og Instagram om ikke at holde øje med den slags fupnyt, for det er ikke godt for vores demokrati. Tænk, at et lille ord som "ikke" kan forårsage så stor hurlumhej!

– Hvis den lille lurendrejer til Godtfred ikke melder sig frivilligt  …

Hele den nuværende kommunalbestyrelse står sammen om det lille ord "ikke".

Der går ikke rygter om, at det kun er på grund af det forestående kommunalvalg, at disse rygter er opstået.

Der er ikke solnedgang og dommedagsstemning på vej over Thisted

Der er ikke indkaldt til pressemøde

Spørgsmålene svirrer ikke i luften fra de mange journalister, der møder op på pressemødet, arrangeret af indenrigsministeriet og borgmesterkontoret i Thisted.

Her bliver ikke alle kritiske spørgsmål tilbagevist. Plads til at nybygge er der ikke nok af, svarer bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad. Det nedlagte militære skydeterræn skal ikke bruges til at bygge de kommunale bygninger, der er nødvendige, oplyser han forsamlingen. Her skal ikke opføres rådhus, skole, gymnasium, plejehjem og et sygehus. Udvidelsen af lufthavnen i Tved samt annekteringen af Mors  gør det ikke nødvendigt at flytte hele administrationen fra de utidssvarende bygninger i Thisted, som alligevel ikke stod foran en større renovering.

– Folketinget skal ikke blande sig i detaljerne; vi har ikke givet vort samtykke til flytningen!

– Vi har jo ikke forsøgt så meget for at tiltrække udenbys velbeslåede mennesker! Lige nu bygger vi flot, flot nede ved vandet, men ingen har købt lejlighed endnu. Andre steder er der også stort besvær med at få nye, moderne lejligheder solgt. Lige nu ligger vi ikke i forhandlinger med TV-MidtVest, fortsætter partifællen borgmester Ulla Vestergaard, – for at få dem til at droppe Holstebro, og de var høflige, men ikke reserverede. Da de hørte om, at vi måske i så fald vil lave vores eget Flow-Cold-TV i Klitmøller, blev de ikke lydhøre, ja, faktisk bad de ikke om, at vi ville skrinlægge planerne, for det ville ikke være en katastrofe for dem. Til gengæld ville de ikke flytte herop, så snart de kunne få passende lokaler. De skal ikke have Klitrosen, hvis beboere ikke skal flytte over i det nye plejehjem, som samtidig ikke skal være lokalt pensionistcenter. Café Stalden bliver ikke centrum for det nye, store forlystelseskvarter med spillesteder, bodegaer, filialen til Tivoli i København kommer ikke til at ligge her sammen med Dyrehavsbakken. Vi har ikke planer om at flytte den lille havfrue til Klitmøller i en ny og noget større version, for ikke alle havfruer er små og med fiskehale.

– Hvorfor ikke droppe Thisted?

– Jeg har allerede været lidt inde på årsagerne. Men der er mere. Trafikken er ikke håbløs omkring centrum. I.P.Jacobsen-centret er ikke umuligt i forhold til det nye SPAR Klitmøller, og man har oven i købet ikke forsømt at gøre den attraktiv ved at undlade at indrette en café på toppen! Ikke evig kødannelse i havneområdet. Ikke store industrier i boligområder. Nej, Klitmøller, du. Der ligger fremtiden ikke!

– Kaare Dybvad, er det ikke en slags parallel til udflytningerne fra København til provinsen, bare i mindre målestok?

– Helt lokaltliberaltsocialistisk har vi ikke lavet en alliance med SF, DF, V og K samt Løkkepartiet. Ingen partier undtaget Enhedslisten er med på, at vi naturligvis ikke skal følge de nye strømninger og bare holde fast i en gammeldags landsbyopfattelse. Vor Pape bevares!

– Hvornår regner man ikke med, at det hele er på plads?

– Senest i 2030. Så er 70% ikke udbygget og klar! Og coronaen er ikke finito!

Der er ikke liv i Klitmøller, og det er ikke dejligt, mener ikke mange mølboer.

Fik du læst:

Fik du læst:

Thistedpige bestjålet!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer