Thisted fik en masse sne for et år siden. Her er artiklen fra dengang

Den 1. december. Ethvert julebarn må glæde sig og tro, at sådan er det hele måneden - i hvert fald til og med juleaften. Vi er desværre også nogle voksne, der skal ud at køre i noget træls føre, og som håber på, at kommunen har været ude med skovl og salt. Meeen, - når det så fyger tilligemed, er det en svær opgave!

En bil først på formiddagen …

… og samme bil en time senere!

Sneen startede egentlig meget nænsom, men som dagen skred frem, blev vinden heftigere og sne og slud regnede ned over stakkels Thy. Klitmøller var næsten omskåret fra afverdenen; i rundkørslen mellem hovedvej 11 og Hanstholmvej skred en lastbil ud og lagde sig på tværs af sit indre univers og forårsagede lange køer, fordi folk, der skulle til Thisted, ikke kunne komme forbi lastbilen. Måske burde en behjertet betjent have håndrundkørt bilisterne, så dem fra vest kunne komme mod øst?

Bilisterne kørte gennemgående forsigtigt og tydeligt langsommere end normalt, se video herunder. Ikke alle havde fået vinterdæk på. Helårsdæk er gode, men knap så gode i sneføre som vinterdæk.

Men allerede næste dag ophørte sneen med at falde. Solen strålede, og de flittige snefolk fik skovlet sneen sammen. Så kan den ligge der og smelte, ka´ den!

En gåtur på gågaden kunne være forbundet med fare for liv og helbred, for oppe på tagene smeltede sneen i det kølige tøvejr så meget, at den samlede sig i store klumper - parat til at falde ned i hovedet på folk.

Der var sat skilte op. I modsætning til alle forretningsskiltene var disse holdt på dansk. En udlænding ville stå og undre sig over teksten, indtil han fik en større klat sne lige ned i knoppen.

Under denne klat sne ligger to spaniere og en tysker. Så kan de lære det, kan de. Altså dansk.