Til Dubai – for at stå på ski (2. af 2)

Der er en aldeles fremragende udsigt her fra hotellets veranda på første parket

– Udsigten fra hotellet var ganske fin. Der var et kæmpelysshow op og ned ad tårnet.

– Vi så forskellige supermarkeder. Rent fagligt så vi ikke noget særligt, som vi kunne lære af. Men mængden, størrelsen, 57 kasser til at betjene folk … siger alligevel noget om, at der ikke er mange supermarkeder til at betjene 2,5 millioner indbyggere. Inventaret er måske ikke det fineste, nyeste, flotteste, men den måde, de præsenterer varerne på, var helt i top!

– Ingen elektroniske hyldeforkanter, ingen låge på frysegondolerne, bæredygtighed spekulerer de ikke på dernede.  Der var en non-moslem afdeling, hvor man kunne købe svinekød og den slags. Vi brugte meget tid på at se på dagligvarebutikker, men det var alligevel begrænset, hvad nyt de havde - i forhold til os her i Danmark.

Dubais SPAR-butik. På skiltet står der på arabisk til højre for "SPAR"-logoet: Prøv den i Klitmøller. Læg mærke til, at araberne sætter prikken under navnet.

Varerne tager sig indbydende ud, men det er ikke montrenes skyld

– De bygger og bygger. 40% af alle kraner i hele verden - befinder sig her i Dubai. Vi passerede en del busser, der så slidte ud, og indeni sad arbejderne med hængende hoveder. De så ikke just veloplagte ud. De får en høj løn, mente en, vi snakkede med. Men det er nok en høj løn i forhold til der, hvor de kommer fra. De rige indbyggere arbejder jo ikke selv med hårdt arbejde.

– Priserne var egentlig rimelige. Det hotel, vi boede på, havde priser, der ville svare til danske hotellers. Men i nærheden lå andre og dyrere hoteller med barer og fester, og det havde vi - heldigvis - ikke. I det hele taget brugte vi ikke særligt mange penge, holdt et lavt budget.

– Inde midt i Mall´en er der et kæmpe kæmpe akvarium, og der også en skøjtebane!! Uden for vort hotel er der vand og et kæmpespringvand med musik og lys om aftenen. Alt andet lys og musik bliver slukket. En oplevelse!

– Vi havde fået lov på hotellet at gå i shorts! Men en aften, da vi vendte tilbage, fik vi at vide af en lidt forlegen kvindelig ansat, at der var dresscode, så vi måtte pænt tage lange benklæder på.

Kæmpeakvarium

Skøjtebane

– På et tidspunkt sad vi i en taxa. Pludselig standser chaufføren og undskyldte, men han skulle altså bede nu!
– Så forlod han vognen og gik over til en mur, hvor han bad den femte af dagens fem obligatoriske bønner  (til den gud, de nu har valgt dernede blandt de mange, der findes rundt omkring på jorden; "vores" gud vil jo ikke have, at man har andre guder, så hvad han siger til det her, ved jeg ikke - red).

– Jeg var ude og stå på ski om onsdagen. I rigtig sne! Jeg var spændt på det, for jeg har ikke stået på ski i 12 år. Men det gik fint. Skulle lige prøve første tur, men herefter gik det bare dernedad. Det var en herlig oplevelse! Så den er go´ nok! Intet problem at stå på ski i Dubai!

Måske var det en idé til festlig turisttilbud i Klitmøller. Eksempelvis mellem Trøjborgvej og Vangsåvej …

 

[bws_pdfprint display="pdf,print"]

Taxachaufføren gør sig klar til bøn

Et vældigt skisportcenter

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer