Tour de Klitmøller blev aflyst i 2020. Forhåbentlig kun der?

Coronaen har desværre bremset eller aflyst adskillige festlige og gode sammenkomster. En af dem er Tour de Klitmøller. Forhåbentlig kommer der igen et forår, hvor vi må være sammen uden mundbind og forsamlingsforbud …

Glimt fra 2019-arrangementet

 

Tour de Klitmøller er efterhånden en institution, hvor mølboer kan mødes over festmåltider og medbragte drikkevarer i den kvalitet, man selv vælger. I 2019 var der et par snublesten på vejen, idet nogle havde trukket sig. Det gav problemer for planlæggerne, Marlene og Monica Dragsbæk, der måtte alarmere over Facebook:

Tour de Klitmøller i morgen Lørdag d. 6. april kl. 17.30 ENDNU ENGANG 2 afbud!! Så 3 ledige pladser til i morgen… kom nu 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Men især de tidlige afbud blev erstattet af andre personer, og økonomisk skete der ikke noget, idet de seneste afbud havde betalt alligevel. Dog vil der formentlig næste gang blive tale om at betale et beløb ved bestillingen måske halvdelen, oplyste Monica Dragsbæk. At der fra det tidspunkt går mindst to år inden næste gang, havde ingen fantasi til at forestille sig.

– Vi skal jo også være ordentlige, og ikke alle har måske styr på kalenderen, og for nogles vedkommende kan der opstå tilfælde, hvor man af gode grunde ikke kunne vide, at man skulle noget her den 6. april.

– I har haft et par opslag på Facebook, hvor frustrationerne skinnede en smule igennem?

– Ja, men det var, fordi vi frygtede at være inde i en bølge, som kunne true hele arrangementet. Men det er slet ikke tilfældet. 11 værtsfamilier har i 2019 stillet sig selv, deres kokkeevner og hus til disposition.

De skal lave forret til en gruppe, sende gruppen videre til en anden værtsfamilie og selv modtage en ny gruppe til hovedretten. Værtsfamilien modtager kroner 200 per person for ulejligheden, og beløbet skal dække alle udgifter i forbindelse med arrangementet. Det vil også sige kaffe og kage og musik i Æ Redningshus. Drikkevarer må man selv tage med, hvilket er en fornuftig foranstaltning. Nogle drikker hellere øl end vin, andre nøjes med vand frem for cola, og vindrikkerne har forskellige præferencer ligesom øldrikkerne.

Aftenen forløb ualmindeligt dejligt. Et af værtsstederne havde lavet en forret, der sagde spar-to til alle veganeres forventninger.

– Jo, men jeg havde hørt, at i Klitmøller bor der mange veganere, udtaler den en ene vært, som ønsker at være anonym. Anne fortsætter:

– Vi havde simpelthen lavet en forrygende forret med rødbeder og grønsager og og og og og jeg skal gi dig.

– Hvordan blev den modtaget?

– De slugte den med begejstring.

– Ja, men så var alt jo godt!

– Ikke helt. For der var ikke en eneste veganer med i gruppen!

I de to grupper, KlitPosten.dk deltog i, var der kun to deltagere over 60 år. På spørgsmålet om, hvorvidt det her ikke er noget for pensionister, som der er en del af i byen, svarer flere, at der plejer at være pæn tilslutning af alle aldersgrupper.

Arrangementet er for alle! Det er festligt og meget spændende at snakke med folk, man aldrig har talt med før, og det kan man godt glæde sig over samtidig med, at man nyder den gode mad. På hvert af de to steder var den nemlig af usædvanlig høj kvalitet, så det kan bestemt ikke afskrække nogen fra at deltage.

Men det fornemste ved Touren er snakken hen over bordet.  Til pensionisterne: Her bliver også sladret! Relationer, familieforhold og andet bliver kortlagt, politiske emner var der ikke så mange af, men afklaring af køb og salg af større eller mindre restauranter og andre virksomheder i byen og den slags samt et godt grin er obligatorisk, – og man går hjem betydeligt klogere.

Der var berettiget klap til de to arrangører, som i 2019 for syvende gang med stor succes havde tilrettelagt det hele.

Nu bliver det spændende, om 1) der bliver en Tour-de-Klitmøller igen, og om 2) den kommer her i foråret 2021, eller om coronaen strækker sig over så mange år, at alle deltagerne fra 2019 er blevet pensionister …

Mor Monica

Monica udtaler i dag:

– Det er en svær tid, vi står i lige nu… vi måtte jo aflyse touren samme uge her i foråret, som vi skulle have afholdt arrangementet, tilbage midt i marts, det var rigtig øv, men jo ikke noget at gøre ved.

og datter Marlene

– Da der ikke rigtig er nogen slutdato for corona, er det svært at sige, om arrangementet bliver genoptaget i 2021, men vi satser da på, at vi vil prøve igen på et tidspunkt, men det bliver nok først, når der findes en måde at undgå corona – eller en kur.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer