Trafik til og fra Thy

Dennis Defekt

Dennis Defekt

Lige hjemkommet fra andre lande (Sallingland osv.) må jeg have lov at udstøde et suk. Igen deltog jeg i disciplinen kolonnekørsel, hvor en bilist leger kolonnefører. Jeg tror ikke, det er den samme. At være kolonnefører indebærer, at man ikke kommer over 70 kilometer i timen, og formålet er at samle så mange biler bag sig som muligt. Ingen har forsket i baggrunden og motiverne, der driver disse personer til denne leg, så vi ved forfærdelig lidt om fænomenet. Kunne man blot overhale dem, ville de slet ikke være i stand til at lege kolonneførere.

Der er 1.250 kilometer asfaltvej i Thy, men problemet er på de to hovedveje, 11 og 26, hvor der er manglende sikre overhalingsmuligheder. Fra Vilsund er der dog på østsiden af broen en sådan mulighed. Men ellers ikke.

Allerforrest i højre vognbane ligger kolonneføreren. Nummer to er en lastbil, og nummer tre er vicekolonnefører

vejen er simpelthen for smal

Der må være læsere, der har deltaget i denne leg. Ufrivilligt. En af grundene kan være bilister, der tror, at deres speedometer viser korrekt. Jeg har aldrig haft den gode oplevelse at se et korrekt speedometer. Man skulle ellers tro, at den moderne digitale verden kan levere nøjagtige speedometre - ligesom i GPSserne.

Når det er en lastbil, der ligger foran, er der ikke så meget at gøre. De må - uforståeligt - kun køre 70, hvilket burde ændres af Folketinget. Det ville afhjælpe en hel del.

Kan I kommunale politikere ikke snart lægge et tungt og ufravigeligt ekstraordinært pres på Folketing og regering og minde om, at Nordvestjylland sandelig også har sine trafikale udfordringer? Borgmesteren må da nok kunne presse sit eget parti, der sidder i regering - uheldigvis på røde stemmer, der hellere vil snakke togforbindelser. Men heroppe har vi brug for plads til biler og dermed også plads til overhalinger. Der går jo for eksempel ikke tog mellem Thisted og Ålborg. Mig bekendt.

Vi vil have tre-spors vejudbygninger både syd, sydøst og nord for Thisted. I det mindste der, hvor I politikere har bestemt, at man godt må køre 90 kilometer i timer. Ikke hele vejen, men af og til, hvor det er formålstjenligt. For når man ligger bag to lastbiler og en søndagskører med cirka 68 kilometer i timen, kan det godt få blodtrykket til at stige.

Ikke mindst hvis man er kørt hjemmefra i god tid og så alligevel bliver nervøs for ikke at komme til den tid, man har fået til behandling på Regionens Sygehus i Ålborg.

Det er da et problem!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer