Tre grunde til, at julemanden findes og lever i bedste velgående

Julemanden er en mytisk person i visse kulturer, der juleaften uddeler gaver til de artige børn. Julemanden går i andre lande under navne som Santa Claus (USA), Father Christmas (England), Jultomten (Sverige) og Julenissen (Norge), Babbo Natale (Italien) og Weihnachtsmann (Tyskland). Myten om Julemanden er især udbredt i USA og Tyskland (hvorfra myten stammer)

For at komme ind i husene med gaverne lander han på tagene og kravler så ned igennem skorstenene. Julemanden lægger gaver under træet eller i julesokkerne. Hvis der er stillet juleguf frem, spiser julemanden lidt af det, og efter besøg hos alle børn i verden er det klart, at der sætter sig lidt på sidebenene.

Resten af året bor han sammen med sine julenisser og laver alt legetøjet i sit værksted. Han må formentlig også have en julekone, når han nu har en del julenisser, men hende hører vi ikke meget til. Hvor julemanden rent faktisk bor, er der en del diskussion om. Steder, der har været foreslået, er f.eks. Grønland, Nordpolen, Tyrkiet, Finland og Rusland.

Tre grunde til, at julemanden lever

For det første lever julemanden, fordi det er en årelang tradition stammende helt tilbage fra år 343, og traditioner er ikke sådan lige til at slå af banen. Bare tænk på alle andre religiøse traditioner, der stadig florerer

For det andet lever julemanden, fordi vi så nemmere kan opdrage vores børn, når vi kan true med, at det kun er de velopdragne, han besøger juleaften (bruges ordet velopdragen i dag?)

For det tredje lever julemanden, fordi vi mennesker skal have noget venligt, godt, rart og dejligt at tro på, for verden kan umuligt være så ond, som den tilsyneladende ser ud til at være med alle de diktatorer, der tager for sig af magten. Ingen nævnt. Ingen glemt.

Fik du læst:

Fik du læst:

Et træ fældes et sted og rejses et andet sted

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer