Tremmely

Kommer vinden fra siden, giver tremmerne fint læ

… og er det tilfældet, kan man fint stå og kigge ud

– Her kan du finde læ for regn og blæst.

Sådan var ordene fra Esben Oddershede til indvielsen af Foreningsstien, i det følgende forkortet til F-stien. Kommer der regn, var det nok ikke lige der, man ville anbringe sig, skrev jeg. Jeg har sat mig for at afprøve Esbens påstand, og hvad var mere relevant og baggrundsmæssigt i orden end det storm- og regnvejr, vi fik søndag i vinterferien?

Iført regntøj af enhver art spankulerede jeg nok så glad ud i uvejret. En stiv kuling fra syd tvang mig til at gå i en slags 45gradervinkel blot for at holde mig på fortovet. Hen til starten af F-stien skulle jeg passe på ikke at blive kastet ud foran bilerne, hvoraf der var mange. Tilmed lå der en del vand på kørebanen især ind mod fortovet, så jeg fik da vand både fra oven og fra siden. Tak i øvrigt til den ældre kvindelige bilist, der kørte helt over i den anden kørebane for ikke at sprøjte mig til.

Nået hen til F-stien var uvejret på sit højeste. Regnen stod næsten vandret ned, mens storm og vindstød sørgede for, at en paraply var et håbløst redskab. Jeg nærmede mig den ene hytte over åen, for man skal vel kalde den en hytte, ikke? Eller hvad? Nået "indenfor" bemærkede jeg straks, at stormen føltes knap så hasarderet, og regnen blev faktisk halveret i væskemængde inde under "taget".

Såre logisk, for der er lige så stor afstand mellem plankerne i taget og siden, som plankerne er brede. Derfor bliver man kun halvt våd.

Dejligt at erfare. Esben fra Venstre har ret. Der er læ for rusk og regn. Ikke 100%, men 55%. Og 55% er et godt tal. Også for to kommunale partier. Ellers kunne de jo ikke danne "regering". Selv om det ene er borgerligt, og det andet er ikke-borgerligt.

Men det er en helt anden snak.

[bws_pdfprint display="pdf,print"]

Tremmerne har en skulpturel virkning

Vand var der nok af. Ordet tørkeperiode med fare for plantagebrand synes langt borte

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer