Virker flåtsprayen så?

Flåten er Danmarks farligste dyr, og Helle Schjønning har gennem lang tid og bunker af arbejde udviklet en flåtspray, som din udsendte flåtbetvinger nu har afprøvet i den virkelige flåtverden, vores Nationalpark Thy også rummer. Med mandsmod og masser af gammel dansk velvilje (fik du den?) tramper jeg og min ledsager ud i det lange, høje græs og kalder med indsmigrende stemme på denne misantropiske lille irriterende mide med otte behårede ben og en altid-på-jagt-efter-blod-sugende trang.

Det er ikke det værste. Læs herunder, hvad der er værre end et flåtbid.

Resultatet efter 1. forsøg

Lad mig sige det med det samme. Vi gjorde to ting forkert: Dels sprayede vi os selv i stedet for hinanden. Da dåsen skal vende lodret med dysen opad, er det stort set umuligt at spraye sig selv på anklen med en korrekt opadvendt dåse. Prøv det bare selv, hvis du er på den anden side 70 år.

Den anden ting, vi gjorde forkert, var at spraye i klumper. Det duer ikke. Der skal sprayes i vifteform med en byge af væske, for ellers vil der opstå kanaler, hvor flåten kan kravle uforstyrret.

Det var lige det, den gjorde. Da vi kom hjem, sad den satan og grinede midt på min ledsagers ankel. Jeg gjorde straks klar til operationen. Vaskede hænder, tog min hvide kittel på, lagde benet på en fodskammel, tog skalpel og saks, nej, pjat, tog min pincet og haps! Der røg den flåt og dens fremtid.

Patienten har det efter omstændighederne godt. Hun kunne naturligvis ikke lave aftensmad efter den operation, der krævede total hvile bagefter, dog med et enkelt glas Pinot Gris, så hvem mon så skulle i gang?

Efter denne noget turbulente flåttur tog vi dagen efter ud igen. Denne gang sprayede vi hinanden i jævne, rolige byger.

Ingen flåt fandt det umagen værd at kravle over på os denne gang.

Dette er skrevet tre dage efter, og ingen flåt er fundet.

Vi prøver igen om nogle dage. Når man forsker, skal man gøre det seriøst. Så vi agter at afprøve Helles flåtspray, ikke blot to eller tre gange, nej, resten af sæson 2021 for svampeplukkere. Netavisen vil holde dig orienteret.

Operationsbordet står lige nu ubenyttet hen, dr. Wilkens holder ferie, og fruen? Ja, det er hendes tur til at lave mad.

Klik for >

Klik for >

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer