Petanque på Klitrosen

Blandt de tilbud, Aktivkomiteen har på Klitrosen, er petanque.

Følgende forklaringer er alle hentet på nettet:

En Petanquekamp spilles af to dystende hold. Hvert hold består af 3 spillere med hver 2 kugler (triple), eller 2 spillere med hver 3 kugler (double). Det ene hold starter kampen med at kaste målkuglen (grisen = cochonnet) ud i en afstand af mellem 6 og 10 meter.

En spiller fra dette hold skal så forsøge at kaste sin kugle så nær grisen som muligt. Det er nu det andet holds tur, indtil de har en kugle nærmest grisen. Når alle 12 kugler er kastet har et af holdene point efter, hvor mange kugler de har nærmere grisen end modstandernes nærmeste kugle. En ny runde kan derpå påbegyndes. En kamp spilles til 13 point.

Alle er velkomne, siger Aktivkomiteen. Det foregår på Klitrosen.

Ingen herrer er mødt op på Klitrosen på startdagen, mandag den 8. april. Her sidder Mette, Anni, Lillian, Jette og Lene. Klitrosen serverer kaffe og dejlig kage. Kagen er så fin, så hvis man havde fødselsdag, kunne den sagtens indgå som fødselsdagskage.

Lene hedder Kjeldgaard, nøjagtig som den forhenværende borgmester i Thisted Kommune. Hun kan derfor underholde med forskellige historier. For eksempel om at modtage en regning på 6 styk håndboldbilletter, selv om hun aldrig går til håndbold.

Ude bag Klitrosen ligger den dejligste solbeskinnede plet med en fremragende petanque-bane. Ved siden af banen ligger klubhuset, en kantet bygning med bord og stole og plads til spillerne, deres madpakke og medbragte øl. Man må nemlig godt drikke en øl der, mens man har petanque-pause i spillet.

– Bortset fra onsdag eftermiddag er alle sådan set velkomne til at komme her og spille petanque om eftermiddagen fra klokken 14 til 17, siger Lene.

– Vi hænger programmet op her i vinduet, og af det fremgår det tydeligt, hvis banen er optaget.

Lene Kjeldgaard er kontaktperson, og har du spørgsmål, kan du finde hende på Facebook.

– Og somme tider er der politikere, der har ringet til mig i den tro, at det var mig, der var borgmesteren.

Den griner hele bordet af, og den næste sætning er naturligvis uundgåelig:

– Vil det sige, at fra 15 til 17 var det i teorien dig, der styrede Christiansborg? Fordi Lars Løkke ringede til dig og bad om et godt råd til ditten og datten …

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie Andersen

Der mangler kant!
Underdrivelser klær sommetider en historie, men “et trekantet hus”?
Jeg må vist hellere hen og tælle efter