Yoga på Klitrosen

Pia Sofie leder yogaen

Yoga for mænd foregår i Hummerhuset

Atriumgården er et dejligt lokale

Blandt de tilbud, Aktivkomiteen har på Klitrosen, er yoga tirsdage klokken 17. Her drejer, strækker, krummer, bøjer, vugger og skruer et antal kvinder uden mænd til stede sig på radbrækkende og indimellem afslappende vis på små aflange måtter af formentlig bæredygtigt skumgummi, som er udrullede på gulvet. Din udsendte yogistreferent blev opfordret til at deltage, men måtte desværre renoncere. Du ved. Tiden. Man skal jo så meget.

Før undervisningen begyndte, spurgte jeg nogle af deltagerne, hvad yoga er for noget. Der kom flere forskellige svar, så jeg blev noget forvirret. Der er yoga for mænd nede i Hummerhuset, var der en, der trøstede mig med.

Følgende forklaringer på, hvad yoga er, er efterfølgende hentet på nettet:

Yoga er et 5000 år gammelt træningssystem for krop og sind.
Helt konkret betyder yoga “forening af det individuelle med det universelle”. Sagt med andre ord: Når vi som menneske har ro og balance, bliver vi automatisk forenet med vores omgivelser - eller at arbejde med os selv giver overskud til vores omgivelser.
Yoga er en livsfilosofi, en guideline, der giver os redskaber til at leve et sund og positivt liv. Et redskab, der kan hjælpe os til at komme tilbage til vores natur, så vi bliver glade og sunde.
Det de fleste forbinder med ordet yoga, er yogaøvelserne, men yoga er meget mere end det. Yoga er en livsfilosofi. En lære om livet. En lære til selvindsigt og bevidsthed. Yoga er en lære i at leve livet her og nu. Det er et redskab til at skabe ro og balance både fysisk, mentalt og sjæleligt.
Yoga er et indisk system til indøvelse af åndedrætsteknik, kropsstillinger og moralske forskrifter.
Formålet med yoga er at opnå Samâdhi (den højeste tilstand), som er en form for salighed eller forløsning for yoga-udøveren. Den indiske mystiker Patanjali definerer i Yoga Sutras yoga således: "Yoga er kontrol af tankebølger i sindet."

Noget af det minder om dengang, jeg dyrkede judo. Her gjaldt det også om at samle sig, at rense sindet, at opnå den højeste kontrol med sig selv - før kampen på måtten.

Alle er velkomne til yogaen, siger instruktør Pia Sofia. Det foregår i Atriumgården – spørgsmål rettes til Pia på 51350075.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer