How to go by shuttlebus i Cold Hawaii en sommerdag

Kunne du godt tænke dig at bevæge dig rundt i Klitmøller og aldrig have bøvlet med at finde en p-plads? Så tilbyder Thisted Kommune bustransport fra yderkanterne Splittergab og Nystrup Camping ned til landingspladsen, hvor du kan hoppe af og lugte til Vesterhavet, få lidt at spise eller bare gå langs foreningsvejen, sætte dig et sted og nyde en is. Tag med KlitPosten.dk på turen, så du ved, hvad du går ind til ved at forlade din bil …

Spritflasken hører til bussen …

… ligesom gæster helt fra Djursland

Så kører vi

– Koster det noget, spørger en dame bussens chauffør, Michael.

– Nej, det er gratis, svarer han. Jeg er lige ved at tilføje, at som skatteborger i Thisted Kommune er jeg blandt andet med til at betale. Så helt gratis er den altså ikke for os, der bor her.

– Så vil vi da gerne med! Damen vinker til sin familie, der alle synes, det er en god idé med sådan en shuttlebus.

– Vi kommer fra Rønde, siger Jan, som sætter sig nærmest. – Vi har sommerhus på Mors, og vi kommer fra Madbaren og vil besøge Klitmøller, som vi har hørt så meget om.

Bussen sætter i gang og standser for et ungt par lidt længere oppe på Krovej.

– Kører den her bus til Thorup Strand, spørger den unge pige.

– Nej, desværre, svarer Michael høfligt. Han kunne også have fortalt dem, at den heller ikke kører til Århus eller København eller Hamborg.

– Det er lidt tilfældigt, at vi opdagede bussen her, siger Jan. – Den holdt, da vi kom til Splittergab deroppe. Måske kunne der have været et stort skilt med info oppe ved kystvejen?

– Men det er da en fin måde lige at se byen på. Vi står af nede ved vandet.

Vi kører forbi SPAR, hvis p-pladser er stopfodret med biler, en masse mennesker baner sig vej ud og ind, og det går en anelse langsomt for os. Vi når hen til Vangsåvej, som vi drejer ned ad. Her er der en smule mere fremkommeligt, knap så mange biler, drejer til højre ad Trøjborgvej.

Nystrup Camping har nogle ret store wigwam-telte på deres vildmarksområde, og det får nogle passagerer til at pege og udtrykke ønske om at kunne være indianer herude.

Ved campingpladsen stiger et ungt par fra Duisburg på, og bussen er næsten fyldt.

– Det er første gang, vi er her i Klitmøller, oplyser kvinden på tysk. – Det er kun, fordi min mand er surfer!

Han vender sig om og skal til at protestere, da hun hurtigt retter det til:

– Ja, ja. Han er begyndt at surfe! Og nu vil vi holde ferie her i Europas surfercentrum!

Hun vil ikke opgive sit navn, så tyskerne må forblive anonyme, selv om jeg forsikrer, at der formentlig ikke er så mange læsere i Duisburg, der har 500.000 indbyggere og ligger nede i Ruhr-området ved Rhinen.

På landingspladsen må Michael udnytte al sin erfaring i at få bussen møvet fremad, og det går ikke bedre på tilbagevejen ned ad Ørhagevej.

Læs om sommertrafikken i Klitmøller i næste artikel i overmorgen. I morgen handler det om at få lyst til at spille golf, som er et godt alternativ til at surfe, idet blæst er godt for den ene sport, hvor vindstille er godt for den anden. Og herude har vi altid enten det ene eller det andet.

Fik du læst:

Fik du læst:

Hvor der er en Klitmøllervilje, er der også en vej (v-v)19


Andre indlæg, du vil synes om:

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
AS

Jeg kan godt se at Thisted Kommune skriver på deres hjemmeside at der bruges 500.000 kr på projektet, men jeg har ladet mig fortælle at pengene er hentet hjem fra en fond. Har journalisten mulighed for at undersøge dette nærmere?
Det ville glæde mig overordentligt, hvis det en gang for alle blev slået fast, hvem som betaler