Brombærplukning

Friskplukkede, vilde brombær

Tiden nærmer sig, hvor de sorte, søde brombær kan fylde ens kurv. Pas på under plukningen. Bærbuskene har mange torne! Hvad stiller man så op med bærrene?

Marmeladeforslag:

  1. Skyl og rens alle bær, som du møjsommeligt har stukket dig til.
  2. Sørg for at alle kerner, skræller, edderkopper og andet, du ikke ønsker i din marmelade, er sorteret og skåret fra.
  3. Fordel bær og syltesukker med pektin i en gryde, der er stor nok til, det ikke sprøjter ud over kanten under varmeboblen.
  4. Marmeladen må ikke koge, men skal blot varmes op til kogepunktet, hvor det skal småsimre, indtil alt sukkeret er opløst, og marmeladen har den rette konsistens.
  5. Tag gryden fra pladen og tilsæt citronsaft.
  6. Hæld marmeladen på sylteglas skyllet i kogende vand og evt. Marmelit, så er den klar til længere opbevaring.

 

Almindelig Brombær (Rubus plicatus) eller bare kaldet brombær er en halvbusk, der i Danmark vokser i krat, hegn og åben skov. De to-årige skud har kraftige hagekrummede torne. Navnet "brombær" er afledt af bremmel, der betyder tornet busk. De fleste brombær i Danmark danner frugt, uden at de er blevet bestøvet. Derved er der opstået en række små arter, som kun eksperter kan bestemme. Brombær bærer velsmagende frugter i oktober.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer