Spørgsmål til Birgit

Birgit Sigaard Jensen starter som leder af Klitmøller Friskole onsdag den 1. maj.

Jeg er opvokset i Karup. Efter endt uddannelse Århus, fik jeg arbejde i Thisted på HHX, hvor jeg var i 14 år. Jeg er cand. mag. i russisk, dansk og kulturforståelse. For tre år siden købte vi hus i Sennels efter at have boet i Thisted i mange år. Min mand, Morten, er læge i Nors og vi har to piger på 12 og 14 år. Jeg har også undervist på HHX på Skive College og på STX på Aalborg Katedralskole. Jeg har desuden været leder for Sprogcenter Thisted. Nu regner jeg med at være skoleleder her, indtil jeg skal pensioneres.

– Det med russisk lyder spændende. Har du nogensinde været tolk?

– Nej! Jeg har undervisningskompetence i russisk, men blev aldrig særligt god til at tale det. På universitetet er der meget fokus på litteratur og historie, men fik pædagogikum og har undervist i et halvt år. Planen var, at jeg skulle være i en virksomhed, der handler med Østeuropa, men økonomi var ikke lige min stærke side. Jeg kommer fra ret så humanistiske fag, så derfor var økonomi ikke det helt fristende. Det var også nemmere for virksomhederne at ansætte russere, for de kunne engelsk, så derfor havde de ikke brug for andet.

– Hvad glæder du dig mest til i dit nye job her?

– At lære børnene at kende! Det må være det allervigtigste, hvis man endelig skal prioritere, men selvfølgelig er det samtidig lige så vigtigt at lære medarbejderne at kende. Jeg vil gerne være med til at fremme den gode trivsel, jeg klart fornemmer, der er; tilsynsrapporten lød meget fin, også hvad det angik. Jeg vil naturligvis gerne lære en masse selv og er ved godt mod.

Der følger et smil med, og da KlitPosten.dk ikke er helt med på smileys (igen et engelsk ord), må vi jo skrive det på dansk. Smilet antyder, at den kommende leder af Klitmøller Friskole og Børnehus både rummer selvironi og overskud. Hun hviler i sig selv, kan man med en god gammel kliché fornemme.

– Her skal man tage fodtøjet af, når man går indenfor. Det er ikke bare af hygiejniske grunde. Jeg har faktisk læst, at man føler sig mere lige så. Det gør noget ved børnene, og måske også de voksne, og det har endvidere den funktion, at det gør hele mere hjemligt. At tage skoene af betyder, at man er i hjemlige omgivelser. Det samme gør en skoleuniform, uden at det skal forstås sådan, at det er noget, jeg vil indføre. Men på en måde er det med til at udviske skellene mellem rig og fattig. Det er ikke så aktuelt i Danmark.

– Det, jeg har hørt ude om skolen, er kun godt!

– Jeg har følt mig meget velkommen her! Det er rart, at bestyrelsen tør overlade ansvaret til os ansatte.

– Det er vigtigt at holde gang i fødekæden vuggestue, børnehave, friskole, og min fornemste opgave må være at øge elevtallet, få gjort skolens gode omdømme endnu bedre, så endnu flere forældre vælger Klitmøller Friskole og Børnehus.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer