Hvorfor spiser Sildeforeningen torsk?

Den samlede bestyrelse: Formand Tom Lindskog, Tekniker Niels Blyant, Tekniker Klaus Guldsmed, 1. revisor Peter Grønkjær, 2. revisor Arne Clausen

Og her … efter en morsomhed fra formanden

Søndag den 12. januar 2020 fra kl. 18.00 – kl. 20.00 på Café Hawgus stod den på Torskegilde.
"Sildeforeningen af 1979" afholdt festmiddag på cafeen netop denne aften, hvor der ikke er sild, men torsk på programmet.

– Hvordan kan en sildeforening spise torsk?
– Vi mødtes lidt før hos mig og fik en sild, medgiver Tom Lindskog, der er formand og præsident.
– Sildeforeningen havde faktisk 40 års jubilæum den 28. december 2019.

– Bestyrelsesmedlem Klaus Guldsmed havde 40 års jubilæum den 1. august 2019, så vi har haft planlægning af Sildeforeningen fra klokken 17 til 18 på Ørhagevej 8, og dette arrangement på Café Hawgus er en gave til Klaus! Derfor er vi startet med sild, ikke for meget!

– Og efter den er det jo svært at finde noget, der bare ligner den kvalitet, vi kan få her på Hawgus! Man får jo ikke bedre torsk og kuller i hele Nordjylland! Ja, i hele Jylland, tror jeg.

Sildeforeningen er en slags loge for folk med hang til spas

Sildeforeningen kan man ikke sådan blive medlem af, og er du under 60, er det plat umuligt. Det bedste er, hvis ens far har været med til at stifte foreningen og lavet noget sjov i gaden.

– Hvis du tager et billede, siger Klaus Guldsmed, – så vil vi gerne, du tager det i bredbånd!
Desværre er fotografens kamera ikke udstyret med stor vidvinkel, så for at få alle vægtige medlemmer af bestyrelsen med på billedet, skal fotografen bevæge sig en hel del baglæns.

Det viser sig, at Sildeforeningen er en 40 år gammel forening.

Klaus Madsen fra NavnligThy skrev den 28. juni 2012: Tom var med i Sildeforeningen sammen med Ole Kvist, musiker og Egon Pedersen, guldsmed. Med bizarre, og aldrig ondskabsfulde, påfund, har den lidt oversete forening sat sine forsigtige præg på Thisted og Thy. Hvem husker ikke Thisted Dagblads spiseseddel om, at Hvass (Thisteds mangeårige boligmatador) havde købt avisen – det gjorde han jo hver dag. Sildeforeningens møder fandt altid sted ved foreningens stambord i kælderen under guldsmedebutikken på Storetorv, omgivet af en stor samling af skilte og bizarre rariteter, som alle er indsamlet på et strafferetsligt tvivlsomt grundlag. Det har drejet sig om tilgivelse frem for en næsten uopnåelig tilladelse.

Søren Konradsen fortæller om Klaus Guldsmeds far, Egon, der lavede mange sjove ting.

– Han satte for eksempel en kuffert ud på fortovet foran guldsmedebutikken i Thisted, men den stod i vejen for folk, så flere forsøgte at flytte den, men det kunne de ikke, for han havde fyldt den med beton!

– Han præsterede også at gå ind på Klitmøller Kro og spørge Victor: Må jeg tage et billede? Ja, værsgo, sagde Victor venligt, hvorefter Egon tog et billede ned fra væggen!

– Vi blev af og til inviteret til møde, og det var altid på sære, skæve tidspunkter! Fire minutter i halv fem, for eksempel! Han var en spasmager uden lige!

Sådan er det vist også med Sildeforeningen. Ikke engang sildene er et entydigt emne som dem, man fanger i havet. Der går også sild rundt i gaderne, afslører et medlem med lav stemme.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer