(Næsten) direkte fra Friskolens stemmelokale

Der er minsandten kø her kort før klokken 10 ind til stemmelokalet på Klitmøller Friskole. De blå plastikovertræk er i dag stillet ad vejen. Men det passer altsammen meget godt: Dels er EU-flaget blå, dels er de blå partier på Titanic-kurs i dag, så der er slet ingen grund til at gå rundt i blåt.

Preben Holler og Esben Oddershede er tilforordnede og beretter om fint besøgstal. Henrik Hebsgaard trækker gardinerne fra og for og fra og for ind til stemmeboksene, hvoraf der er to, i én uendelig køre.

– Vi får diæter, siger Preben. – Det er ikke alverden, men det her er jo en festdag!
– Der var 42 brevstemmer i 2015, og de er talt med i det første tal for fremmødet dengang fra 08.00 til 09.00. I dag er der 63 i samme tidsrum. Det kan skyldes fridagen.
– Der er omkring 100 flere stemmeberettigede i dag end for fire år siden.
– Det må være tilflyttere?
– Ja. Vær lige opmærksom på, at ved EU-valget var antallet 767, hvor det i dag er 760. Forskellen, der måske er større, udgøres af udenlandske EU-borgere, der jo godt må stemme her, hvis de er på ferie.

I friskolens køkken sidder to andre tilforordnede og drikker kaffe.
Marie Bertholdsen og Birthe Eisum smiler velvilligt til kameraet. Alle fire tilforordnede arbejder hele dagen indtil i aften klokken 20, hvorefter der skal tælles stemmer. Så det er en lang dag!
Men når alle kan putte en smule godt humør ind, så går det.
Til højre ses en valgboks indeni. Og den indeholder vitterligt ikke andet end en pult, et ophæng med kandidaterne og noget skrivegrej. Jeg bliver overrasket, da jeg sætter mit kryds. For den skriver i rød farve! Hallo?
Hvad skal det nu betyde? Er der nogen, der har tænkt over det? Er valget allerede afgjort?
Heldigvis er der opslag om reglerne (klik på billedet og læs). Her står, at man kan få udleveret en sort filtpen. Om det er selve pennen, der er sort, eller den skriver sort, vides ikke. Måske skriver den med blå farve, hvis man nu stædigt og imod alle odds synes, at det er synd for blå blok.
Er du stadig tvivler, har Dennis Defekt hjælpen parat. Læs her!

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer